14 - 16 maart 2017
Jaarbeurs | Utrecht

Nieuws

 • Advies van Singapore Airlines aan het Nederlandse ziekenhuis

  7 februari, 2017
  Zorginstellingen moeten – net zoals bedrijven mét winstoogmerk – goede service verlenen. Kardien de Werker van Singapore Airlines kan dat niet genoeg benadrukken. "Ook in ziekenhuizen gaat marktwerking steeds meer een rol spelen."

  Lees meer >>

 • Mag het een onsje meer zijn? Ziekenhuiseten als delicatesse

  26 januari, 2017
  Een verse pompoensoep en een heerlijke bavarois na; het idee dat ziekenhuiseten muf, zout- en smaakloos zou zijn, is allang achterhaald. In het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg en Waalwijk worden ambachtelijke maaltijden bereid voor de patiënten. Henk van Meerendonk is teamleider Voeding in het ETZ en legt op de vakbeurs Zorgtotaal (14 tot en met 16 maart, in de Jaarbeurs in Utrecht) uit waarom deze creatieve keuken voor hen zo goed werkt.

  Lees meer >>

 • Trekken aan de noodrem: ‘Maak agressie in de zorg bespreekbaar’

  24 januari, 2017
  Als je ziek wordt, heb je een goede verzekering nodig. Maar beter is het nog om helemaal niet ziek te worden, is het credo van Anouk ten Arve, programma manager van Stichting IZZ. Want ook in de zorg geldt: voorkomen is beter dan genezen.

  Lees meer >>

 • Vertrouwen door connectie

  23 januari, 2017

  Op haar 15e kreeg Joyce de diagnose 'Syndroom van Usher'; ze wordt langzaam doof én blind. Ze wil mensen aan de hand van persoonlijke levenslessen inspireren altijd mogelijkheden te zien. 

  Lees meer >>

 • Gouden Oor

  Er valt nog veel te winnen met beter luisteren

  6 januari, 2017

  Tijdens de beurs Zorgtotaal wordt donderdag 16 maart de Gouden Oor Award Zorg 2017 uitgereikt. Luisteren we wel goed genoeg naar de patiënt? Vijf vragen aan jurylid Hein Dekker.

  Lees meer >>

 • Gastvrijheid gaat over compassie

  6 januari, 2017

  Een bondig interview met gastvrijheidsarchitect Jan Willen Nugteren. “Het gaat niet om geld, het gaat om drijfkracht, intrinsieke motivatie. Als je het per se wilt, kun je heel veel bereiken. Dat is Nugteren aardig gelukt.

  Lees meer >>

 • Rol Cliëntenraden wordt alleen maar groter

  6 januari, 2017
  Marika Biacsics praat vol vuur over cliëntenraden in de zorg. Hoewel er een wettelijke basis is, lijkt het er volgens haar op dat deze raden aan ‘de laatste mem’ hangen. Zeer uiteenlopende belangen in het veld vertragen het uitbreiden van verdere bevoegdheden. Dat neemt niet weg dat cliëntenraden over een jaar of twee beschikken over een formeel instemmingsrecht. 

  Lees meer >>

 • Gouden oor

  Samenwerking Zorgtotaal en het Gouden Oor Award Zorg

  7 november, 2016
  Zorgtotaal gaat een unieke samenwerking aan met de Gouden Oor Award Zorg, een Award gericht op effectief luisteren in de zorg.

  Lees meer >>

 • Innovatieplein

  Innovatie meer in de spotlight

  25 augustus, 2016

  De meest innovatieve bedrijven tonen hun laatste producten en diensten op het speciale Innovatieplein tijdens Zorgtotaal 2017.

  Lees meer >>

 • Zorg&ICT

  Neem een kijkje bij Zorg & ICT

  25 augustus, 2016
  Gelijktijdig met Zorgtotaal 2017 zal de vakbeurs Zorg & ICT plaatsvinden, ook in de Jaarbeurs. 

  Lees meer >>

Registreren

Toegang tot ZorgTotaal is gratis na registratie. Het invullen van de registratiemodule kost enkele minuten.
Online registreren

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief. U krijgt dan af en toe een e-mail met interessante informatie rondom Zorgtotaal.
Aanmelden