Programma Zorgtotaal 2019
Laat u inspireren door sprekers van zorginstellingen en leveranciers tijdens Zorgtotaal.
12 maart | 10:00 - 10:45Theater 13

Dementiezorg

De Drie Notenboomen
Verpleging & Verzorging
12 maart | 10:00 - 10:45Theater 15

"Ze moeten de uitvinder van het aanbesteden doodschieten!"

Theo van der Linden
Aanbestedingsdeskundige bij VdLC
Eten, Drinken & Gastvrijheid
Facilitair, Inrichting & Omgeving
Verpleging & Verzorging
Revalidatie
12 maart | 10:00 - 10:45Theater 18

Duurzaam en gezond aan tafel: het programma voor gezond, lekker en duurzaam eten in de zorg.

Koen Nouws Keij
directeur bij Stichting Diverzio
Eten, Drinken & Gastvrijheid
12 maart | 11:00 - 11:30Theater 13

Dilemma's in de wijkverpleging

Petra Harmsen
wijkverpleegkundige & projectleider bij Sensire
Verpleging & Verzorging
12 maart | 11:00 - 11:30Theater 18

De fabels en feiten van Pimp je Toetje

Susan Tuinier
Nutrimedia namens FrieslandCampina
Eten, Drinken & Gastvrijheid
Verpleging & Verzorging
12 maart | 11:45 - 12:15Theater 13

Millennials en hoe behoud ik personeel in de zorg

Hans de Regt
Verpleging & Verzorging
12 maart | 12:30 - 13:15Theater 13

Zelforganisatie en teambuilding

Bert Visser
Verpleging & Verzorging
12 maart | 12:30 - 13:15Theater 14

Zorg ook goed voor jezelf: Jong en vitaal van start in de zorg

Pieter van de Winckel
community manager bij IZZ
Verpleging & Verzorging
12 maart | 12:30 - 13:15Theater 17

Klantbeleving en de zorg: kan dat samengaan?

Stephanie van Rossum
Customer Experience Engineer bij ViGo
Eten, Drinken & Gastvrijheid
12 maart | 12:30 - 13:15Theater 18

Concept "Smakelijk" Van stof tot rockster!

Lex Moerke
hoofd horeca & services bij Ziekenhuis Nij Smellinghe
Eten, Drinken & Gastvrijheid
12 maart | 13:30 - 14:15Theater 13

Leiderschap voor verpleegkundigen en verzorgenden

Dieke Feliksdal
beleidsmedewerker bij NU'91
Verpleging & Verzorging
12 maart | 13:30 - 14:15Theater 14

Feiten en mythes rondom de dood

Edwin Spieard
eigenaar bij Special Death Care
Verpleging & Verzorging
12 maart | 13:30 - 14:15Theater 15

Een dorp in Vlissingen. Toekomstbestendig in wonen en zorg.

Dorte Kristensen
architect - directeur bij AtelierPro
Facilitair, Inrichting & Omgeving
12 maart | 13:30 - 14:15Theater 18

Hou de keuken in huis, want lekker en gezond eten is voor iedereen anders!

Marieke Lemmens-Winters
manager Puur Culinair bij Amarant Groep
Eten, Drinken & Gastvrijheid
12 maart | 13:30 - 14:15Theater 19

Kwaliteit van leven op de Zuidas: een nieuw woonzorgconcept van Cordaan

Vincent van Rijswijk & Barbara Voermans
directeur bij Cordaan & kwartiermaker bij Cordaan
Eten, Drinken & Gastvrijheid
Facilitair, Inrichting & Omgeving
12 maart | 14:30 - 15:15Theater 11

Cliënten waar je geen grip op hebt, hoe ga je daarmee om?

Dominique van Toorn
programmamanager bij MEE Academie
Verpleging & Verzorging
Revalidatie
12 maart | 14:30 - 15:15Theater 12

Hulpmiddel op Maat

De leden van Wij Staan Op!
Verpleging & Verzorging
Revalidatie
12 maart | 14:30 - 15:15Theater 13

Zorg ook goed voor jezelf: De Overgang

Pieter van de Winckel
community manager bij IZZ
Verpleging & Verzorging
12 maart | 14:30 - 15:15Theater 14

Keep it simpel! Infectie protocollen in beeld! hoe doe je dat?

Crista Weltens & Inge Muller
kwaliteit arbo preventie bij AZM Herstelzorg & adviseur zorgcontinuïteit, infectie preventie bij NuBNO
Facilitair, Inrichting & Omgeving
Verpleging & Verzorging
Revalidatie
12 maart | 14:30 - 15:15Theater 17

Ondervoeding bij thuiswonende ouderen: over complexiteit en noodzaak tot samenwerking

Elke Naumann
projectleider bij Stuurgroep Ondervoeding
Eten, Drinken & Gastvrijheid
12 maart | 14:30 - 15:15Theater 18

Zorgrestaurants met een gezonde exploitatie

Harry Luppes & Pieter van Delden & Antina van der Ploeg
manager facilitair bedrijf & restaurant beheerder & coördinator marketing bij Lentis
Eten, Drinken & Gastvrijheid
12 maart | 14:30 - 15:15Theater 19

Betekenisvol werken levert op: a personal purpose journey: DoSocial!

Eveline Nederlof
managing director bij Unilever Food Solutions
Eten, Drinken & Gastvrijheid
12 maart | 15:30 - 16:15Theater 19

Het menu van de toekomst is dichterbij dan we denken! Kansen voor vers in personalised food.

Natasja van der Lely
directeur bij Stichting vers+
Eten, Drinken & Gastvrijheid
13 maart | 10:00 - 10:45Theater 11

Revalidatie in vogelvlucht

Jan Geertzen
hoogleraar revalidatiegeneeskunde en hoofd UMCG centrum voor revalidatie bij Universitair Medisch Centrum Groningen
Revalidatie
13 maart | 10:00 - 10:45Theater 13

Kleinschalig zorgen

De Drie Notenboomen
Verpleging & Verzorging
13 maart | 10:00 - 10:45Theater 17

Eten en drinken in kleinschalige woonvoorzieningen van EURO 11,63 naar EURO 13,76

Edward Mutsaers
Bestuurslid VKGE en Manager Bedrijfsvoering bij Daily Fresh Food
Eten, Drinken & Gastvrijheid
13 maart | 10:00 - 10:45Theater 18

Duurzaam en gezond aan tafel: het programma voor gezond, lekker en duurzaam eten in de zorg.

Koen Nouws Keij
directeur bij Stichting Diverzio
Eten, Drinken & Gastvrijheid
13 maart | 11:00 - 11:30Theater 11

Revalidatiegeneeskunde: Adaptief in beweging

Hans Rietman
hoogleraar revalidatiegeneeskunde en technologie / voorzitter VRA bij Roessingh Centrum voor Revalidatie / Universiteit Twente
Revalidatie
13 maart | 11:00 - 11:30Theater 13

Zelfsturing; verpleegkundig leiderschap of handelen op basis van druk vanuit organisatie?

Petra Harmsen
wijkverpleegkundige & projectleider bij Sensire
Verpleging & Verzorging
13 maart | 11:00 - 11:30Theater 18

De fabels en feiten van Pimp je Toetje

Suzan
Nutrimedia namens FrieslandCampina
Eten, Drinken & Gastvrijheid
Verpleging & Verzorging
13 maart | 11:45 - 12:15Theater 13

Ziekteverzuim in de zorg

Gerard Groeningen
Verpleging & Verzorging
13 maart | 11:45 - 12:15Theater 14

Lui zijn op de werkvloer? Ja, dat mag, maar enkel met de juiste verplaatsingstechniek!

Koen de Doncker
Ergonoom bij Wissner-Bosserhof Nederland B.V.
Verpleging & Verzorging
Revalidatie
13 maart | 11:45 - 12:15Theater 15

Over het ongekende besparingspotentieel in ziekenhuizen

Roel Vandenbulcke
Founder en CTO bij Hysopt
Facilitair, Inrichting & Omgeving
13 maart | 12:30 - 13:15Theater 13

Functioneringsgesprekken in de zorg

Pieter Giezen
Verpleging & Verzorging
13 maart | 12:30 - 13:15Theater 14

Zorg ook goed voor jezelf: Jong en vitaal van start in de zorg

Pieter van de Winckel
community manager bij IZZ
Verpleging & Verzorging
13 maart | 12:30 - 13:15Theater 19

"Verander alleen als het verbetering oplevert"

Roelof Bos & Jaap Wolf & Simon Wachtmeester
teamleider INNService bij Interzorg Noord-Nederland
Eten, Drinken & Gastvrijheid
13 maart | 13:30 - 14:15Theater 13

Leiderschap voor verpleegkundigen en verzorgenden

Dieke Feliksdal
beleidsmedewerker bij NU'91
Verpleging & Verzorging
13 maart | 13:30 - 14:15Theater 14

Feiten en mythes rondom de dood

Edwin Spieard
eigenaar bij Special Death Care
Verpleging & Verzorging
13 maart | 13:30 - 14:15Theater 17

Gastvrijheid is geen open deur!

Bert Arons
bewustmaker bij Couleur-Locale
Eten, Drinken & Gastvrijheid
13 maart | 13:30 - 14:15Theater 18

Verpleging en verzorging: aan de slag met voeding

Dr. Willemieke Kroeze
lector Zorg voor Voeding en Gezondheid bij Christelijke Hogeschool Ede
Eten, Drinken & Gastvrijheid
Verpleging & Verzorging
13 maart | 13:30 - 14:15Theater 19

Wat is er gebeurd met de eeuwenoude wijsheid van Hippocrates?

Irene Mommers & Martijn Rol
Programmamanager Diagnose Voeding en Gezondheid en Partner bij BeBright & Sectorspecialist Food bij Rabobank
Eten, Drinken & Gastvrijheid
13 maart | 14:30 - 15:15Theater 11

Cliënten waar je geen grip op hebt, hoe ga je daarmee om?

Dominique van Toorn
programmamanager bij MEE Academie
Verpleging & Verzorging
Revalidatie
13 maart | 14:30 - 15:15Theater 12

Hulpmiddel op Maat

De leden van Wij Staan Op!
Verpleging & Verzorging
Revalidatie
13 maart | 14:30 - 15:15Theater 13

Zorg ook goed voor jezelf: De Overgang

Pieter van de Winckel
community manager bij IZZ
Verpleging & Verzorging
13 maart | 14:30 - 15:15Theater 18

Voedingsadvies op maat in de zorg

Anne Slotegraaf
projectleider Eetscore Transmuraal bij Alliantie Voeding in de Zorg
Eten, Drinken & Gastvrijheid
13 maart | 15:30 - 16:15Theater 11

Communicatieve robots in de zorg

Piek Vossen
Professor bij de Vrije Universiteit Amsterdam
Verpleging & Verzorging
Revalidatie
13 maart | 15:30 - 16:15Theater 13

DEDICATED: Desired Dementia Care Towards End Of Life.

Sascha Bolt
PhD bij Maastricht University
Verpleging & Verzorging
13 maart | 15:30 - 16:15Theater 15

Psychologie van wayfinding

Joren van Dijk
partner bij Omgevingspsycholoog
Facilitair, Inrichting & Omgeving
13 maart | 15:30 - 16:15Theater 17

Bestaansrecht voor de zorgkeuken; samenwerking met regionale producenten en het sociaal domein

Jos Ollebek
manager keuken bij Zó Lekker
Eten, Drinken & Gastvrijheid
14 maart | 10:00 - 10:45Theater 13

Gehandicaptenzorg

De Drie Notenboomen
Verpleging & Verzorging
14 maart | 10:00 - 10:45Theater 17

AGEING LAB: Engineers of Happy Ageing

Marc Vieten
directeur-bestuurder bij Zorghotel De Kim
Eten, Drinken & Gastvrijheid
14 maart | 10:00 - 10:45Theater 18

Duurzaam en gezond aan tafel: het programma voor gezond, lekker en duurzaam eten in de zorg.

Koen Nouws Keij
directeur bij Stichting Diverzio
Eten, Drinken & Gastvrijheid
14 maart | 11:00 - 11:30Theater 13

Bekwaam, wat zegt dat over kwaliteit?

Petra Harmsen
wijkverpleegkundige & projectleider bij Sensire
Verpleging & Verzorging
14 maart | 11:00 - 11:30Theater 18

De fabels en feiten van Pimp je Toetje

Suzan Tuinier
Nutrimedia namens FrieslandCampina
Eten, Drinken & Gastvrijheid
Verpleging & Verzorging
14 maart | 11:45 - 12:15Theater 13

Millennials en hoe behoud ik personeel in de zorg

Hans de Regt
Verpleging & Verzorging
14 maart | 12:30 - 13:15Theater 11

Communicatieve robots in de zorg

Piek Vossen
Professor bij de Vrije Universiteit Amsterdam
Verpleging & Verzorging
Revalidatie
14 maart | 12:30 - 13:15Theater 12

"Nat....en dan?"

Janneke Martens-Bijlsma
Verpleegkundig specialist, continentiezorg bij UMCG, Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord.
Verpleging & Verzorging
Revalidatie
14 maart | 12:30 - 13:15Theater 13

Zelforganisatie en teambuilding

Bert Visser
Verpleging & Verzorging
14 maart | 12:30 - 13:15Theater 14

Zorg ook goed voor jezelf: Jong en vitaal van start in de zorg

Pieter van de Winckel
community manager bij IZZ
Verpleging & Verzorging
14 maart | 12:30 - 13:15Theater 15

De nieuwe locatie Hoogstede als een van de meest duurzame zorglocaties van Nederland

Angela Jansen & Diana Jansen
bestuurder bij Driegasthuizen & projectmanager bij Driegasthuizen
Facilitair, Inrichting & Omgeving
14 maart | 12:30 - 13:15Theater 19

Dillema's en oplossingen voor innoveren van eten & drinken in de ouderenzorg

Pieter Couwenbergh & John Hokkeling
waarmakers van gastvrijheid in de wereld van eten en drinken bij SYNDLE
Eten, Drinken & Gastvrijheid
14 maart | 13:30 - 14:15Theater 11

Verpleging en verzorging: aan de slag met voeding

Dr. Willemieke Kroeze
lector Zorg voor Voeding en Gezondheid bij Christelijke Hogeschool Ede
Eten, Drinken & Gastvrijheid
Verpleging & Verzorging
14 maart | 13:30 - 14:15Theater 13

Leiderschap voor verpleegkundigen en verzorgenden

Dieke Feliksdal
beleidsmedewerker bij NU'91
Verpleging & Verzorging
14 maart | 13:30 - 14:15Theater 14

Feiten en mythes rondom de dood

Edwin Spieard
eigenaar bij Special Death Care
Verpleging & Verzorging
14 maart | 13:30 - 14:15Theater 15

Over het ongekende besparingspotentieel in ziekenhuizen

Roel Vandenbulcke
Founder en CTO bij Hysopt
Facilitair, Inrichting & Omgeving
14 maart | 13:30 - 14:15Theater 17

Gastvrijheid in het ziekenhuis? Meer dan een lekker taartje.

Angelique Lombarts & Karin A. Brandt
professor in Hospitality, Happiness and Care bij Hotelschool Den Haag & faculty head Managing Operations bij Hotelschool Den Haag
Eten, Drinken & Gastvrijheid
14 maart | 13:30 - 14:15Theater 18

Hou de keuken in huis, want lekker en gezond eten is voor iedereen anders!

Marieke Lemmens-Winters
manager Puur Culinair bij Amarant Groep
Eten, Drinken & Gastvrijheid
14 maart | 13:30 - 14:15Theater 19

Gastvrijheid als schaduwberoep

Miranda de Laat
teamleider bij Maasstad Ziekenhuis
Eten, Drinken & Gastvrijheid
14 maart | 14:30 - 15:15Theater 11

Cliënten waar je geen grip op hebt, hoe ga je daarmee om?

Dominique van Toorn
programmamanager bij MEE Academie
Verpleging & Verzorging
Revalidatie
14 maart | 14:30 - 15:15Theater 12

Decubitus hoe zit dit nu?

Marita Schlepers
Verpleegkundig specialist bij UMCG
Verpleging & Verzorging
Revalidatie
14 maart | 14:30 - 15:15Theater 13

Zorg ook goed voor jezelf: De Overgang

Pieter van de Winckel
community manager bij IZZ
Verpleging & Verzorging
14 maart | 14:30 - 15:15Theater 15

Deal2Heal

Marijke Prins
programma manager duurzame zorg bij Ministerie van VWS
Eten, Drinken & Gastvrijheid
Facilitair, Inrichting & Omgeving
14 maart | 14:30 - 15:15Theater 17

Werken en wonen in een leefgemeenschap. Een omgeving die het leven goed maakt, waar veel genieten is, met volop moment die een twinkeling in de ogen geven.

Angela Rokven
sociaal ondernemer bij Stichting Maasduinen
Eten, Drinken & Gastvrijheid
Facilitair, Inrichting & Omgeving
14 maart | 14:30 - 15:15Theater 18

Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg

Lia de Jongh & Eva van Zelm
voorzitter raad van bestuur bij Topaz en lid raad van advies bij DoSocial & coördinator radicale vernieuwing verpleeghuiszorg bij Topaz
Eten, Drinken & Gastvrijheid
Facilitair, Inrichting & Omgeving
14 maart | 14:30 - 15:15Theater 19

Als eten een zorg wordt. Het maaltijdgebeuren bij personen met dementie.

Sabine Boerjan
projectverantwoordelijke, dementie-expert bij Expertisecentrum dementie Paradox
Eten, Drinken & Gastvrijheid
14 maart | 15:30 - 16:15Theater 12

Hulpmiddel op Maat

De leden van Wij Staan Op!
Verpleging & Verzorging
Revalidatie
Hoofdmediapartner
Mediapartners