Activiteiten

Prikkel uw talent en bezoek Zorgtotaal

Het verzorghuis van de toekomst, innovaties op uw vakgebied maar ook ontwikkelingen van nu die direct invloed hebben op uw werk.
U vindt het allemaal op Zorgtotaal 2019. Hét platform voor professionals werkzaam in de zorg. Dit jaar ontmoet u ruim 22.000 zorgprofessionals, 200 exposanten en bieden we u 200 sessies vol met inspiratie en ontwikkelingen binnen de zorg.

Zorg voor uzelf en bezoek Zorgtotaal. U bent in één dag op de hoogte van de beste producten, innovaties, lezingen en diensten binnen de zorg. Wat kunt u dit jaar allemaal verwachten?

Zorg & ICT

ICT is niet meer weg te denken in de zorg. Connected & digital health, data driven, sociale innovatie, veiligheid & privacy en bedrijfvoering en IT zijn daarom dit jaar dé thema’s van Zorg & ICT. Deze beurs is tegelijkertijd met Zorgtotaal. En... na een succesvolle eerste editie vorig jaar, is de zorginnovatiezone Computable Future Lab terug!

Ga naar de website van Zorg & ICT

zorg-en-ict-logo.jpg

zorg-en-ict-2.jpg

Food Court

Goed eten wordt steeds belangrijker binnen de zorg. Want inmiddels is wel bewezen dat gezonde voeding bijdraagt aan het herstel en welzijn van uw patiënten en cliënten. Tijdens Zorgtotaal laten zorginstellingen en leveranciers u deze ontwikkelingen met al uw zintuigen ervaren. Bezoek ons Food Court in Hal 7 en laat u verrassen met mooie ontwikkelingen.
Binnen de zorg zijn er veel verschillende ontwikkelingen en innovaties op het gebied van voeding. Van zoutarm tot eiwitrijk en van regioproducten tot ‘smart’ samengestelde diëten. Hoe kunnen deze producten beter getoond worden dan in een ware Food Court? Tijdens Zorgtotaal tonen leveranciers en zorginstellingen hun innovaties op het gebied van levensmiddelen en kunt u alle ontwikkelingen ervaren met al hun zintuigen want ook het proeven van deze levensmiddelen hoort natuurlijk bij een Food Court. U vindt er onder andere de Alliantie Voeding in de Zorg, Foodsquad, Carezzo, Diverzio en Oma’s Soep.

Praktijklokaal

Op Zorgtotaal is het Praktijklokaal van NU’91 aanwezig. Verpleegkundigen en verzorgende met vragen op het gebied van arbeidsvoorwaarden of beroepsinhoud kunnen hier het gesprek aangaan met medewerkers van NU’91. Ook vindt u er inspiratie op het gebied van toekomstgerichte zorg door middel van dominica, belevingstafels en robotverpleging.
U vindt het Praktijklokaal in Hal 9.

praktijklokaal-002.png

Verpleegkundigen Theater

Speciaal programma gericht op verpleging & verzorging wat volledig verzorgd is door verpleegkundigecongressen.nl.
Het Verpleegkundigen Theater bevindt zich in Hal 9.

Kruip in de huid van uw patiënt op het Beleefplein

Hoe ervaart uw patiënt of cliënt nieuwe ontwikkelingen? Op het Beleefplein bent u even de patiënt en ervaart u zelf de toepassing van nieuwe producten. Van massagestoel tot interactieve fietsroutes tot het proeven van innamegel. Knuffel robots en avatars tegen eenzaamheid, u ervaart het allemaal zelf op het Beleefplein in Hal 8.

Het beste Menu van de Zorg

Lekker en gezond, dat zijn dé ingrediënten voor een sneller herstel en een beter welzijn van cliënten. Een lekkere en gezonde maaltijd, vers of convenience gekookt, is daarom erg belangrijk!

Ook in 2019 heeft Distrivers alle keukenteams van zorginstellingen in Nederland weer uitgedaagd om een creatief en origineel menu te bedenken. Wat is er met een beperkt budget van 4 euro per cliënt per dag allemaal op culinair gebied mogelijk?

Het meest creatieve en originele keukenteam wordt 13 maart a.s. bekend. Dan gaan de drie overgebleven teams op Zorgtotaal met elkaar de strijd aan. Tijdens de finale hebben de koks twee uur de tijd om een heel menu klaar te maken.

De finalisten voor de titel ‘Het beste Menu van de Zorg’ zijn:
- keukenteam Rivas Zorggroep
- keukenteam Flevoziekenhuis
- keukenteam Woonzorg Flevoland

Lees verder

Duurzame pop-up store van MVO Nederland

Kom naar de duurzame pop-up store van MVO Nederland en ervaar hoe onze partners zich inzetten om de zorg te verduurzamen! Laat je inspireren door zowel innovatieve als laagdrempelige voorbeelden: proef hapjes die voedselverspilling tegengaan gemaakt door onze cateringpartners, gebruik een werkstation vol ecologische middelen tijdens het schoonmaken, bekijk duurzame bedrijfskleding, zie hoe jouw organisatie energie- en waterkosten kan besparen met slimme aanpassingen en gebruik luchtverfrissers met geurende anti bacteriële werking voor frissere ruimtes, rustige patiënten en gelukkiger personeel. MVO Nederland werkt samen met haar partners aan het versnellen van de Nieuwe Economie: circulair, inclusief, klimaatneutraal en eerlijke handelsketens. We vertellen graag meer over het Netwerk Zorg en onze andere activiteiten.

De duurzame pop-up store van MVO Nederland vindt u in Stand D020 in Hal 7.
                                                                                             mvo-120100-foi.jpg

Verenigingenplein

Op dit plein presenteren patiëntenverenigingen zich om u als zorgprofessional te informeren over ziektes, aandoeningen en hoe u er mee om kunt gaan in de dagelijkse zorg. Welke verenigingen zijn aanwezig?
  • Nationale Vereniging voor Fibromyalgie
  • Stichting Hulphond
  • Vereniging van Allergiepatiënten
  • Lichten Planus Vereniging
  • Steunpunt Letselschade
  • Patiënten Vereniging Voor Neuromodulatie(PVVN)
  • Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten 'de Wervelkolom' (NVVR)
  • Bultersmekke Assistancedogs 

14 maart 2019: Landelijke subsidieregelingen innovatie en eHealth

Door het ministerie van VWS zijn drie subsidieregelingen ingesteld die moeten bijdragen aan de opschaling van innovatieve initiatieven waardoor mensen met een chronische ziekte of beperking en ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Het gaat om de regelingen: ‘EHealth Thuis’ (SET), ‘Vernieuwende woon-zorgarrangementen’ en ‘Uitwisseling gegevens cliënt en Professional via de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)’.

Tijdens deze bijeenkomst wordt u door experts van Medmij, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), ZonMw en subsidieadviesbureau Hezelburcht geïnformeerd over de inhoud van de regelingen en de manier waarop u een aanvraag kunt doen. Aansluitend gaan we met elkaar in gesprek over de (on)mogelijkheden voor kleine en middelgrote zorgaanbieders om aan dergelijke regelingen deel te nemen.


Bekijk het programma
Mediapartners