Thema Dutch Health Week

Van 18 t/m 21 mei 2021 vindt de eerste editie van de Dutch Health Week plaats. De beurs Zorgtotaal maakt onderdeel uit van dit nieuwe grootste online event voor de zorgsector.

Let’s improve health together

Als we de enorme en complexe uitdagingen in de zorg het hoofd willen bieden, dienen we over de muren van onze eigen organisatie heen te kijken en samen op zoek te gaan naar nieuwe manieren om de zorg toekomstbestendig te maken. Let’s improve health together is dan ook het overkoepelende thema.

Tijdens het online programma van de Dutch Health Week zijn er dagelijks workshops, rondetafelsessies en netwerkbijeenkomsten waar onderwerpen  als duurzaamheid, veiligheid, leiderschap, onderzoek, productinnovatie en digitalisering van de zorg uitgebreid aan bod komen.

Duurzame zorg

Hoe werken wij met elkaar samen aan betaalbare, toegankelijke en kwalitatief hoogstaande zorg voor zowel de huidige als toekomstige generaties, waarbij we zowel de ervaring van de patiënt als de zorgprofessional weten te verbeteren?

Binnen dit thema ook aandacht voor verduurzaming in de zorg. De Green Deal Zorg – waarin CO2 reductie, reductie medicijnresten in afvalwater, een gezonde werk- en leefomgeving en circulair en maatschappelijk verantwoord inkopen staan opgenomen-  is inmiddels door ruim 200 partijen ondertekend.