Artikel 14 juni 2022

‘Alles wat we doen, moet duurzamer’

Alles wat we doen moet duurzamer - sessie tijdens Dutch Health Week 2022

Iedereen ziet het belang van duurzame zorg. Toch krijgen korte-termijnissues voorrang. Het komt nu aan op harde doelen stellen, vonden de deelnemers aan het rondetafelgesprek over duurzaamheid bij de start van de Dutch Health Week.

De openingsbijeenkomst in de Dutch Health Hub Arena begon met een optreden van de dansgroep van  Redouan Ait Chitt. Deze danser met fysieke beperkingen trad ook op tijdens het Songfestival in Rotterdam.

Hij zat vanwege een blessure op de eerste rij. Zijn heldere boodschap was: No excuses, no limits. Ait Chitt gaf de zaal mee dat we geen excuses moeten verzinnen voor de dingen die we echt willen doen. “Kijk niet naar de beperkingen, maar naar de mogelijkheden. Als het niet op de reguliere manier kan, doe het dan op een andere manier.”

Snelheid geboden

Het was een mooie boodschap voor de discussie over het meten van duurzame zorg die volgde. Duurzame zorg loopt nu nog op tegen de obstakels van het oude onduurzame denken, terwijl snelheid geboden is.

Dagvoorzitter Ruud Koolen vroeg zich hardop af: “Is het genoeg en gaat het snel genoeg?” We moeten doelen stellen en vooral zoveel…

Lees hele artikel op dutchhealthhub.nl

Ook interessant