Artikel 15 februari 2023

Avedon houdt huis en koopt Detron en Zetacom

Combinatie wil groeien op gezondheidsmarkt

Avedon Capital Partners neemt ict-dienstverlener Detron over. George Banken, die een grote meerderheid van de aandelen in Detron had, verkoopt zijn belang. De Amsterdamse investeerder verwerft tegelijk Zetacom, eveneens een aanbieder van beheerde diensten. Beide bedrijven die veel van elkaar weg hebben, worden samengevoegd.

Anders dan Detron heeft Zetacom een sterke positie in de gezondheidszorg. Avedon wil de combinatie van Detron en Zetacom verder uitbouwen door nieuwe overnames te doen, met name toeleveranciers van de zorg. De nieuwe combinatie wil groeien in het middensegment van de (gezondheids)markt.

George Banken, oprichter van Detron, vervulde al ruim vijf jaar geen rol meer in het bestuur van Detron. Hij bleef op de achtergrond en werkte als pleitbezorger van Detron. Banken richt zich vooral op Bluetron, een spin-off van Detron op gebied van industriële automatisering en elektronica. Verder heeft Banken een aantal deelnemingen.

Onder Detron-ceo Tom Tank zag Detron in het afgelopen jaar de omzet met twintig procent groeien. Volgens Tank behoort de nieuwe combinatie tot de grootste Nederlandse aanbieders van beheerde diensten op gebied van werkplekbeheer, unified communications, netwerken en veiligheid, (gezondheidszorg)automatisering en alarmsystemen. Samenwerking biedt goede mogelijkheden tot cross-selling, aldus Tank.

Detron met hoofdkantoor in Veenendaal telt 425 werknemers. De focus ligt op digitale werkplekken. Ict-specialist en system integrator Zetacom met hoofdkantoor in Zoetermeer heeft ruim tweehonderd medewerkers. De combinatie wordt geleid door Tom Tank (ceo), Mark Fait (cfo), Emile Jongboer (cco) en Dick Dompeling (managing director Zetacom).

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant