Artikel 26 oktober 2021

DentalMonitoring haalt 150 miljoen op

De Franse startup DentalMonitoring heeft 150 miljoen dollar opgehaald bij een reeks nieuwe en bestaande investeerders. Het bedrijf maakt software waarmee tandartsen en orthodontisten hun patiënten op afstand kunnen monitoren.

Met de app van DentalMonitoring maken patiënten zelf scans van hun gebit, waarna die voor inspectie naar de behandelende arts worden doorgestuurd. Op die manier hoeven ze geen tijd vrij te maken voor een afspraak. Dankzij een ai-engine worden op maat gemaakte berichten en instructies naar de patiënt gestuurd. DentalMonitoring wordt in ruim vijftig landen gebruikt bij zowat een miljoen patiënten. Tot op vandaag zijn er al meer dan een miljard scans mee gemaakt. 

De nieuwe financieringsronde wordt geleid door een investering van negentig miljoen dollar van Mérieux Equity Partners en zestig miljoen van Vitruvian Partners, een bestaande financiële investeerder. De waardering van DentalMonitoring tikt nu af op meer dan een miljard dollar, waarmee het bedrijf officieel een unicorn is. Met het geld wil het bedrijf met name zijn groei in de VS aanzwengelen en nieuwe markten als China en Japan betreden. 

DentalMonitoring werd in 2014 opgericht door Philippe Salah en heeft meer dan vierhonderd medewerkers in dienst. Het bedrijf heeft negen kantoren in onder meer Parijs, Austin, Londen, Sydney en Hong-Kong. De komende twee jaar moeten er nog zeker vierhonderd personeelsleden bijkomen, zo is het plan. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant