Artikel 7 oktober 2020

Eerste editie van Nationale AI-Cursus groot succes

Vrijdag grootste diploma-uitreiking ooit

Meer dan 170.000 burgers, één procent van de Nederlandse bevolking, hebben de gratis Nationale AI-Cursus met goed gevolg doorlopen. Het bereiken van deze mijlpaal wordt vrijdag 9 oktober omlijst met de grootste diploma-uitreiking ooit.

Vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Beeld in Hilversum wordt deze feestelijke (virtuele) bijeenkomst live uitgezonden. Alle 170.000 cursisten zijn uitgenodigd om digitaal – maar gezamenlijk – te vieren dat Nederland een stuk wijzer is geworden op het gebied van digitale vaardigheden.

Ook zal worden aangekondigd dat de Nationale AI-Cursus een vervolg krijgt. Initiatiefnemer Jim Stolze: ‘De doelstelling mag dan behaald zijn, de klus is nog niet geklaard. Ik heb afgelopen maanden met alle betrokken gesproken. Partijen als KPN, Samsung en Philips hebben ons aangemoedigd om door te gaan. De nieuwe doelstelling is nu vijf procent. En die nieuwe doelstelling gaan we bereiken door nieuwe content te maken.’ Met name de thema’s ai in de praktijk en de ethiek (maatschappelijke kwesties) moeten dan bijzondere aandacht krijgen. KLM heeft aangekondigd de AI Cursus ook te gaan promoten via het digitale entertainment aanbod tijdens intercontinentale vluchten.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant