Healthy Food Park: volop inspiratie voor duurzame en gezonde voeding

In 2030 moet 100 procent van de zorginstellingen in Nederland een gezond aanbod aan voeding hebben voor patiënt, bezoeker en medewerker. Hoe krijg je dit voor elkaar en ga je duurzaam met voeding om? Tijdens de Dutch Health Week is op het Healthy Food Park volop inspiratie te vinden.
Steeds meer zorgorganisaties willen voedselverspilling tegengaan en voeding aanbieden die gezond is voor mens en milieu. Minder vlees, meer groenten en fruit in plaats van vette kroketten. Daarnaast kleinere porties aanbieden.
Zo simpel lijkt het misschien, maar er komt heel wat meer bij kijken. Hoe verleid je mensen om gezonder te eten, welke aanpassingen in de voedingsketen zijn nodig en wat is nu precies gezonde voeding? Daarom kiezen veel zorgorganisaties voor samenwerking met experts. Ontmoet ze op het Healthy Food Park.
Goede Zorg Proef Je
Alliantie Voeding in de Zorg is het kennis- en expertisecentrum voor voeding in de zorg. Het is een samenwerking tussen…