Artikel 27 juni 2023

Innovators aan de poort van Zorg & ICT

Als bezoeker aan de vakbeurs Zorg & ICT, die van 13 tot en met 15 juni in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvond, kon je ze niet missen: de finalisten van de Nationale Zorginnovatieprijs. Ze stonden in de gang naar de grote beurshal, bij elkaar gebracht door Zorginnovatie.nl, een platform geïnitieerd vanuit de Topsector Life Sciences & Health (Health-Holland). Tezamen toonden ze met veel enthousiasme hun vernieuwende vindingen aan een breed publiek. Een overzicht.

Huisartsen van Nederland, de jurywinnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs, is in 2020 opgericht door huisarts Charlotte van Sassen. Het bedrijf biedt een online-oplossing voor triage, de methodiek waarmee onder meer de urgentie van een bepaalde zorgvraag wordt bepaald en de afspraakduur. Patiënten kunnen zich 24-uur van de dag online aanmelden en worden dan zonder een telefonische wachtrij geleid door het triage-proces.

Het vormt de opmaat tot een ‘patiënt flow managementsysteem’. Dat is gericht op het verhogen van de capaciteit van een zorgpraktijk, het verlagen van de werkdruk voor het personeel en het verbeteren van de toegankelijkheid en de kwaliteit van zorgverlening voor de patiënt. Het gewonnen bedrag gaat men aanwenden om buiten de huisartsenzorg andere eerstelijnsinstellingen samen te brengen op het online platform.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant