Artikel 1 maart 2023

Investeerder Thoma Bravo koopt Amsterdamse Logex

Software-investeerder Thoma Bravo verwerft de meerderheid in Logex, een Nederlands softwarebedrijf dat data vertaalt naar betere zorg. Meer dan negentig procent van de Nederlandse ziekenhuizen is klant. Het bedrijf met hoofdkantoor in Amsterdam claimt Europees leider te zijn in healthcare analytics.

Logex groeide de afgelopen jaren sterk door overnames van andere dataspecialisten. De groep werd uitgebreid met Value2Health, MRDM, Prodacapo en Ivbar. Thoma Bravo, met veel ervaring in de softwaresector, gaat Logex helpen deze bedrijven beter te integreren. Met de ruime financiële spierkracht van Thoma Bravo kan Logex zijn analyse-software verder ontwikkelen, de eigen organisatie meer professionaliseren en nieuwe overnames doen. Thoma Bravo en het management gaan hierbij nauw samenwerken met de groep bestaande aandeelhouders van Logex, samengesteld uit de oprichters van het bedrijf en Summa Equity. 

Het bedrijf is actief in tien landen. De organisatie heeft de ambitie om verder uit te breiden in Europa. De jaaromzet bedraagt ongeveer 45 miljoen euro. Niet bekend is gemaakt hoeveel Thoma Bravo voor het belang van iets meer dan de helft betaalt. Eind vorig jaar zeiden bronnen tegen het FD dat Logex tussen de twee- en driehonderd miljoen euro waard was.

Onlangs opende het Amerikaanse Thoma Bravo een Europees kantoor in Londen. De transactie met Logex is de eerste die vanuit de Britse hoofdstad is gedaan. Thoma Bravo is behoort tot de grootste software-investeerders ter wereld, met meer dan 120 miljard dollar aan beheerd vermogen. Onder meer Sophos zit in zijn portefeuille. Vorig jaar werden Anaplan (cloudsoftware), SailPoint (identiteitssecurity) en Ping Identity overgenomen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant