Artikel 27 mei 2022

Mixed reality bril van HoloMoves

Mixed reality bril van HoloMoves

De toenemende zorgvraag en de overbelasting van het zorgpersoneel dragen sterk bij aan de groeiende vraag naar digitale middelen in het zorgproces. Digitaal als het kan en face2face als het moet.

Het zit diep in onze zorgcultuur geworteld dat we patiënten ‘hands-on’ helpen, echter veel van deze hulp kan ook met digitale oplossingen worden verleend. In welke zorgprocessen kan een digitale oplossing de zorg ontlasten en tegelijkertijd de kwaliteit van zorg waarborgen of zelfs verbeteren? HoloMoves gelooft in het optimaliseren van de patiënt journey met behulp van Mixed Reality techniek in de klinische setting en in de nabije toekomst ook voor het bieden van zorg in de thuissituatie. Met Mixed Reality brillen zoals een Hololens biedt HoloMoves informatiemodules over de diagnose en het revalidatietraject. Zo krijgt de patiënt meer inzicht in bijvoorbeeld de anatomie en neemt de commitment voor de behandeling toe. Daarnaast bieden we beweegapplicaties die de patiënt zowel in de therapie als op de patiëntkamer stimuleert tot gewenst beweeggedrag. Zo neemt de intensiteit van revalideren toe en de afhankelijkheid van de zorgverlener af. Op deze manier empoweren we de patiënt, spelen we in op het personeelstekort en beïnvloedt de actieve patiënt de portemonnee van de zorginstelling op meerdere manieren.

Zie je het voor je? Je zet een Hololens op en er verschijnen hologrammen in de ruimte om je heen, zonder dat je het contact met de omgeving verliest. Dat is prettig, veilig en dus écht anders dan met VR-brillen. Zo doorbreken we passief gedrag (ook wel sedentair gedrag) en is de patiënt in staat te leren en te bewegen terwijl de zorgverlener andere taken uitvoert.

Zo zien revalidanten van bijvoorbeeld De Hoogstraat Revalidatie (co-creator dwarslaesie software) hoe een dergelijke aandoening er van binnen uitziet en worden zij uitgedaagd te bewegen met hologrammen.

Ook interessant