Artikel 10 januari 2022

Nieuwe minister Langdurige Zorg Conny Helder heeft haast

Als haar opvattingen als bestuurder van tanteLouise maatgevend zijn, dan gaat de nieuwe minister van Langdurige Zorg Conny Helder de sector een flinke slinger geven. “Ik heb haast als bestuurder”, aldus Helder dit najaar. “De zorgvraag gaat verdubbelen, het aanbod van personeel gaat sterk verminderen. Als we niets doen, lopen we met elkaar tegen een muur aan in de komende jaren.”

“We moeten samen sneller”, zo verduidelijkte Conny Helder vorig jaar in de podcast FWG Peptalks haar ideeën over de veranderingsbereidheid in de Nederlandse zorg. “Mensen denken veel na over dezelfde dingen, maar hebben onderling te weinig contact. Zorgaanbieders hebben niet meer de tijd om allemaal hun eigen weg te vinden.”

Lange strijd

Helders woorden krijgen extra reliëf nu ze op 10 januari beëdigd wordt als de nieuwe minister van Langdurige Zorg en Sport. Wil de Nederlandse zorg op een weloverwogen manier de grote uitdagingen het hoofd bieden, dan resten in de ogen van de kersverse VVD-bewindsvrouw nog een jaar of vijf. “Het kan niet in één kabinetsperiode. Dat is een strijd die…

Lees het hele artikel op dutchhealthub.nl

Ook interessant