Artikel 4 juli 2022

Processen automatiseren verlicht druk op personeel

De personeelstekorten en het dagelijks beheer van kritieke processen zetten werknemers continu onder druk. En dan niet alleen klantgerichte medewerkers, maar ook administratief personeel met een ondersteunende functie. Nu we gewend zijn aan de pandemie staan bedrijven nog steeds onder grote druk. Enerzijds door de achterstand die tijdens de pandemie is opgelopen en personeelstekort, anderzijds vanwege trends zoals digitalisering en veranderend consumentengedrag.

Alle strategische beslissingen die deze administratieve druk enigszins helpen verlichten, kunnen een verschil maken. Digitalisering kan de efficiëntie in bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren verbeteren. Uit een onderzoek van de ING blijkt dat digitalisering in de gezondheidszorg de productiviteit kan verhogen en personeelstekorten verminderen. Uit de studie komt ook naar voren dat drie op de vijf ziekenhuizen digitale innovatie als een belangrijke manier ziet om kosten te besparen.

Bovendien kan het upgraden van technologie helpen de administratieve werklast van zowel administratief personeel als andere werknemers binnen het bedrijf te verminderen. Vaak wordt dit soort technologie maar mondjesmaat ingezet, terwijl het cruciaal is om de veiligheid en veerkracht te maximaliseren. Maar ook om schaalbaarheid en voorspellende diensten mogelijk te maken.

De nieuwste document management-technologie kan, indien correct geïmplementeerd, precies dit doen. Dit is mogelijk door een oplossing te bieden waarmee tijdrovende dagelijkse administratieve taken snel en efficiënt kunnen worden afgehandeld. Een moderne printinfrastructuur kan processen stroomlijnen en personeel vrijmaken om meer klantgericht te werken en problemen op te lossen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant