Artikel 4 april 2023

SDB en Avinty bundelen krachten in zorgsoftware

Main Capital voegt de SDB Groep en het iets grotere Avinty samen, beide leveranciers van software voor de zorgsector. Hierdoor ontstaat een van de grootste spelers op dat gebied in de gezondheidszorg. De combinatie kan volgens de Haagse software-investeerder een volledige modulaire softwaresuite van oplossingen leveren voor alle primaire en secondaire processen van zorgorganisaties. Hieronder vallen de ouderen- en thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, zelfstandig behandelcentra, revalidatiezorg, jeugdzorg en kinderopvang.

SDB Groep meent dat digitalisering, innovatie en een efficiënt it-landschap een sleutelrol spelen om de pijnpunten in de zorg te verzachten. De it-budgetten in de branche groeien dan ook snel. Maar deze worden niet altijd effectief ingezet, aldus SDB. Grootschalige integratieprojecten in complexe it-landschappen leiden vaak tot een gebrekkige informatievoorziening en een slechte gebruikerservaring.

SDB denkt met zijn oplossingen tijd te kunnen besparen voor zorgorganisaties. De juiste informatie tijdig ontvangen is essentieel in de zorg. Het bedrijf richtte zich tot nog toe op de ‘care’-markt, maar wil ook de ‘cure’-markt in. Door de fusie met Avinty, die elektronisch patiëntendossiers en e-health-oplossingen aanbiedt, moet dat gemakkelijker gaan. De software van Avinty sluit aan op de planning, hr, payroll, bi en e-learning-oplossingen van SDB.

Net als SDB is Avinty ontstaan uit het samenbrengen van zorg-softwareleveranciers. Het bedrijf is opgericht in 1994 en kent vestigingen in Oldenzaal, Veenendaal en Utrecht.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant