Artikel 18 maart 2022

SXSW ziet metaverse als een oplossing in ouderenzorg

De virtuele driedimensionale wereld van de metaverse zou een goede toepassing kunnen vinden in de zorg voor ouderen. Door vergrijzing en personeelstekort verschraalt deze zorg en dan biedt de innovatieve technologie mogelijk uitkomst. Tenminste, die indruk geven sommige sprekers op tech-evenement SXSW in Austin, Texas.

De metaverse is een van de meest besproken onderwerpen tijdens het Amerikaanse evenement, waar jaarlijks duizenden techies en creatievelingen samenkomen. Zorg-nieuwssite Dutch Health Hub inventariseerde wat er zoal over zorginnovatie voorbijkwam. Ook hier was het metaverse dat de klok sloeg.

Driedimensionale beelden waar je door virtual reality middenin lijkt te staan, dat is metaverse in een notendop. Er zijn talloze toepassingen van vr die van maatschappelijke waarde zijn, zoals MyndVR. Het bedrijf uit Dallas richt zich met zijn virtuele zorgoplossingen op ouderen en professionals. Het primaire doel is het terug dringen van angst, eenzaamheid en depressie. Dat is nodig, want de coronapandemie duwde veel mensen in isolement.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant