Artikel 22 augustus 2023

Wibu-Systems hoeder apotheeksysteem BIC Medical

Met CodeMeter beschermt bedrijf medicatie op maat

Wibu-Systems, maker van licentie- en beschermingstechnologie voor software en andere digitale assets, levert zijn CodeMeter-oplossing aan BIC Medical. Dit bedrijf uit Elburg biedt een medicijnendistributiesysteem aan apothekers in Duitsland en Frankrijk voor het maken van medicatie op maat. CodeMeter beschermt deze geavanceerde systeemsoftware tegen ongewenste manipulatie.

Het Med2Morrow-systeem van BIC Medical automatiseert het proces van de verpakking en distributie van op recept geleverde medicijnen. Veel patiënten vertrouwen erop dat de door hun artsen voorgeschreven medicijnen conform het recept door een apotheker worden gemaakt en verpakt. Het uitgifteproces omvat per patiënt vaak een combinatie van verschillende medicijnen, verpakt in een zakje of in blisters in een hoeveelheid, afgestemd op het slikmoment van de patiënten.

In Nederland berust de uitgifte van medicijnen voor een belangrijk deel bij ziekenhuizen of grotere apotheekinstellingen. In Duitsland en Frankrijk schrijft de wetgeving een andere vorm van bedrijfsvoering bij medicijndistributie voor. Daardoor zijn er in die landen veel meer individuele apothekers actief. Zij mogen geen fouten maken, aangezien die ernstige gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid van de patiënt.

Tegelijkertijd worden de zelfstandige apothekers geconfronteerd met een grotere werkdruk, beperkte middelen en een krappe personeelsbezetting.  Hierdoor bestond er bij de apotheken in Duitsland en Frankrijk dringend behoefte aan een technologische oplossing die het proces van het verstrekken van medicijnen op maat kan stroomlijnen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant