Artikel 28 oktober 2020

Zivver scoort 14,5 miljoen euro

Zivver, leverancier van een veilig communicatieplatform, haalt 14,5 miljoen euro (17 miljoen dollar) aan financiering op. De geldschieters zijn bestaande investeerders HenQ en Dawn Capital en de nieuwe investeerder SmartFin. Zivver gebruikt het verse kapitaal voor productontwikkeling en om een expansie naar het Verenigd Koninkrijk te realiseren.

Zivver, opgericht in 2015, beveiligt gegevens tijdens bestandsoverdracht per e-mail. Het voegt een beveiligings- en privacylaag toe op de bestaande e-mailsystemen van organisaties, zoals Outlook (Desktop en Microsoft 365) en Gmail. De honderd medewerkers bedienen zo’n 3.500 organisaties in sterk gereguleerde markten zoals die van de overheid, juridische sector en gezondheidszorg. Het beschikt over kantoren in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 

Met de kapitaalinvestering gaat Zivver nieuwe diensten aanbieden. Naast de bescherming van e-mailgegevens en veilige uitwisseling van bestanden kijkt het ook naar verwante toepassingen, zoals het beveiligen van digitale handtekeningen, formulieren en videobellen. Daarnaast wil het zijn internationale aanwezigheid uitbreiden, waarbij het zijn pijlen richt op een verdere groei in het Verenigd Koninkrijk.

Het is de derde financieringsronde van Zivver. In 2017 haalde het drie miljoen op en een jaar later was dit nog eens 10,4 miljoen euro. Inmiddels heeft Zivver ruim dertig miljoen dollar aan financiering opgehaald. Dit kapitaal wordt aangevuld met een innovatiekrediet van ABN Amro.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Ook interessant