Dutch Health Hub Innovatie Award 2022

Dutch Health Hub Lab: het innovatiepaviljoen waar bezoekers werden geïnspireerd door 20 zorginnovatiesStartups demonstreerden hier hun slimme Ideeën die bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige zorg. Je kon stemmen op jouw favoriete innovatie.

De winnaar van de Dutch Health Hub Innovatie Award 2022 is bekend: de Qup-lifestyle-prothese van ProudBreast!

Van harte gefeliciteerd!

Welke ­in­no­va­ties maakten kans op de innovatie award 2022?

SAM-STAPP stresssignaleringsplatform

Door: GGz Centraal

Het wetenschappelijk gevalideerde SAM-STAPP stresssignaleringsplatform helpt gebruikers om in eigen regie hun stresspatronen te leren kennen, herkennen, en veranderen waardoor ze geholpen worden in het omgaan met de dagelijks ervaren stress.

EyeContact

Door: EyeContact

Help videobellen persoonlijk te maken, door op ons te stemmen. De extra aandacht van de innovatie award helpt zorginstellingen ons te vinden en de bewustwording van oogcontact tijdens een persoonlijk gesprek te vergroten. Stem op EyeContact, maak videobellen persoonlijk!

inmu

Door: Inmutouch Nederland

Het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een cognitieve stoornis is de gedachte achter de oorsprong van de inmu. Een esthetisch en technologisch geavanceerd hulpmiddel met een uniek muzikaal universum dat, middels kunstmatige intelligentie, reageert op de bewegingen van de gebruiker. Vandaar ook de naam.

HoloMoves

Door: HoloMoves

HoloMoves biedt interactieve Mixed Reality beweegapplicaties die de patiënt stimuleert tot gewenst beweeggedrag om zo de revalidatie te intensiveren en in te spelen op personeelstekorten in de zorg. Daarnaast biedt HoloMoves interactieve holografische informatie over de diagnose en het revalidatietraject om het inzicht van de patiënt te vergroten.

Virtual Reality relaxatie therapie

Door: VRelax

Vanuit de politiek en het zorglandschap klinkt al langer de vraag naar slimme e-health innovaties om tijd en geld te besparen. VRelax is zo’n innovatie. Het leven van mensen met mentale klachten wordt met VRelax significant verbeterd op een innovatieve manier terwijl zorgprofessionals hun handen vrij hebben. Wij zeggen dan ook; ‘meer brillen, minder pillen!’

Communicatie platform Genzõ met Smartglasses

Door: 1 Minuut Innovatie

Met ons communicatie platform Genzõ bieden wij de mogelijkheid om begeleid te worden door je collega’s.  Je zet de bril op, en met een simpele actie maak je een hoog beveiligde video verbinding met je collega. De expert op afstand kijkt over je schouder met je mee en helpt je op afstand om de beste zorg voor je client te geven. Deskundigheid zonder afstand noemen we dat bij 1 Minuut.

Connected Infuuszorg Thuis

Door: CareXS

Connected infuuszorg Thuis verschuift infuuszorg van ziekenhuis naar thuis met real-time monitoring door specialist en apotheek. De therapie thuis is net zo veilig. De patient voelt zich prettiger en herstelt sneller. De inzet van zorg is efficiënter en de kwaliteit en continuïteit wordt gewaarborgd.

Bedkap die prikkelarme omgeving creëert

Door: Micro-Cosmos

Slaap en rust zijn van essentieel belang voor het herstelproces. Echter slaapt meer dan de helft van de patiënten in het ziekenhuis slecht door de onrustige omgeving. De bedkap van Micro-Cosmos zorgt voor een geborgen, prikkelarme omgeving zodat patiënten beter slapen en sneller herstellen.

Lifestyle.me

Door: Lifesight.me

Wat nu als je met text crawl, AI en machine learning altijd meteen de wetenschappelijke onderbouwing vindt van gepersonaliseerde leefstijlkeuzen? Zou dat niet helpen de doelstelling te halen van 5 extra gezonde jaren en 30% minder gezondheidsverschillen in 2040? Vast wel! Stem dus op Lifesight.me.

Zorgrobot SARA

Door: Sara Robotics

Met SARA willen we de werkdruk van zorgprofessionals verlagen door ondersteuning te bieden bij dagelijkse zorgtaken. Denk hierbij aan kalmeren bij onbegrepen gedrag, of een extra oogje in het zeil houden tijdens de nacht. Tevens kan SARA cliënten ondersteunen bij zelfredzaamheid, fysieke gezondheid en bij het faciliteren van sociale betrokkenheid.

VindiQu, uw digitale uitje

Door: VindiQu

VindiQu biedt digitale uitjes met hoogwaardige interactie. Vanuit passie voor mensen, geloof in zorginnovatie. De wereld blijven (her)ontdekken hoort voor iedereen te zijn! Met uw stem, zet u onze missie kracht bij: duurzaam betekenisvolle ervaringen bieden aan fysiek beperkte ouderen. Zo wijzen we samen eenzaamheid in verzorgingshuizen de deur.

BalanceBelt

Door: Elitac Wearables

Bijna 1 op de 1000 mensen lijdt aan ernstige evenwichtsproblemen, door niet-functionerende evenwichtsorganen. Dit heeft ernstige gevolgen voor de algehele gezondheid en de kwaliteit van leven. Mensen hebben een verhoogd risico op vallen en kunnen niet meer zelfstandig of zonder hulpmiddelen leven. Er is geen medicijn of behandeling voor deze problemen. De BalanceBelt is de eerste en enige (niet-invasieve) oplossing voor dit probleem. Elitac Wearables ontwikkelde de BalanceBelt in samenwerking met het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC).

4-Senses akoestische stoel

Door: Health2Work

De 4-Senses akoestische stoel is een innovatieve, akoestische stoel waarmee omgevingsprikkels gereduceerd worden. De speciale vormgeving verlaagt het stressniveau en geeft een geborgen gevoel. Overprikkelde cliënten nemen plaats in de stoel en komen direct tot rust. De stoel biedt een oplossing voor zowel cliënten als medewerkers.

Cue2walk

Door: Cue2walk

Meer dan 60% van de mensen met de ziekte van Parkinson krijgt te maken met ‘freeze of gait.’ Wie het heeft, weet hoe vervelend het is om ineens te bevriezen en dat het vallen kan veroorzaken. De Cue2Walk is een draagbaar cueing apparaat dat automatisch ondersteuning biedt bij een Freeze of Gait.

Winnaar Dutch Health Hub Innovatie Award 2022:
Qup-lifestyle-prothese

Door: Proudbreast

Stem op inclusiviteit en kwaliteit van leven voor vrouwen zonder borsten. Onze Qup-lifestyle-prothese is een semi-medische bh-vulling die optimaal draagcomfort biedt.  Zachter. Lichter. Ademend. Vormvast. Wasbaar. Trendy. Baanbrekend in de nazorg na borstkanker. Erkenning in de vorm van een stem betekent veel.

Lees verder

HelpSoq

Door: Helpsoq

Steunkousen aantrekken is zwaar, ook met hulpmiddelen. Thuiszorgprofessionals doen vaak 10 paar, elke dag. Die belasting leidt tot verzuim. Maar de HelpSoq maakt het aantrekken relaxed. Die vouwt de kous op een ring, elektrisch. De ring brengt de kous pijnloos over het been in 1 minuut. Eindelijk de oplossing voor 25.000 profs.

Aquatime drinkglas

Door: Soluvation

Het Aquatime drinkglas monitort 24 uur per dag wat iemand drinkt. Deze data is gelijk via de Cloud inzichtelijk. Het glas is zo slim dat het weet of je het glas leeggooit. Mensen krijgen meer eigen regie over hun zorg, het kan uitdroging voorkomen en de kwaliteit van leven/welzijn enorm verbeteren. Stem daarom op het slimme drinkglas van Soluvation!

Virtual Reality Platform Voor Empathie

Door: Enliven Social Enterprise

Hoe ervaart een kind huiselijk geweld? Of hoe beleeft een persoon met LVB onze complexe samenleving? Je weet het door het persoonlijk te ervaren. Nu mogelijk met de virtual reality empathie content van Enliven, gebruikt in opleiding, training en therapie. Voor bedrijven, de zorg en het onderwijs.

Mensaflex® Social

Door: Mensaflex

De Mensaflex® Social is speciaal ontwikkeld voor mensen met een (forse) mobiliteitsbeperking, die zo zelfstandig mogelijk willen leven en bewegen. Dit wordt bereikt door het integreren van een (therapeutische) loopbrug in een tafel. Op het moment dat de Mensaflex® Social niet wordt gebruikt als loopbrug, is deze met groot gemak op te bergen in de tafel. Andersom kan de tafel gewoon in gebruik blijven op het moment dat de loopbrug wordt toegepast in groepsverband. Zien bewegen doet bewegen!

Achter de voordeur

Door: Achter de voordeur

Meer informatie volgt.

Het Dutch Health Hub Lab werd mede mogelijk gemaakt door Health Holland: