Arthur Stuivenberg
Stand: 07.D210
Natural Mood Makers: jouw basis voor geurbeleving

Wist je dat geur heel bepalend is voor de juiste sfeer in je instelling? Dat is de kern van geurmarketing. Nog zo’n opmerkelijk fenomeen: als je zorgt voor een betere luchtkwaliteit daalt het ziekteverzuim, terwijl de productiviteit toeneemt. 

Geurbeleving verdient dus alle aandacht - waar je ook werkt en wat je ook doet! Deze conclusie was de directe aanleiding om in 2012 Natural Mood Makers op te richten.

Over de oprichting van Natural Mood Makers 

Arthur Stuivenberg is het gezicht van Natural Mood Makers, een ondernemer die zijn sporen in de high end koffie-industrie heeft verdiend. Uh, koffie? “Jazeker! Want vanuit het onmiskenbare sentiment en de positieve associaties dat het aroma van koffie oproept  – gezelligheid, een goed gevoel, verbondenheid - stelden wij ons de volgende vraag: als geur zoveel met een mens doet, dan moet er toch een wereld te winnen zijn?”

Geurmarketing

Dat bleek helemaal te kloppen! Arthur: “Wij hebben ons verdiept in het effect van geur, studies gevolgd, onderzoeken bestudeerd en de nieuwste ontwikkelingen op de voet gevolgd. Bij bekende instellingen als MC Erasmus, VieCuri en St. Pieters en Bloklands is geurmarketing bijvoorbeeld een vast onderdeel van de communicatiestrategie. Het basisprincipe? Medewerkers, gasten en patiënten/bewoners voelen zich prettiger bij de juiste geur. Met alle positieve gevolgen van dien. Even voor de goede orde. Wij hebben het hier niet over kunstmatige geurstoffen of over luchtverfrissers die synthetische geur verspreiden. Onze geuren zijn gebaseerd op zuivere, etherische oliën (BIO) met een aantoonbaar positief effect op het koopgedrag, de stemming en de gezondheid".

Geur werkt alleen positief als het op de juiste manier wordt verneveld. Voor het verspreiden van natuurlijke geuren zijn dus geursystemen nodig. Arthur: “We onderzochten alles op het gebied van geurmachines en geurverspreiders en bestudeerden het effect van etherische geuren op het menselijk gedrag. Deze inzichten inspireerden ons om anderen te helpen.” Inmiddels is Natural Mood Makers uitgegroeid tot een innovatieve marktspeler op het gebied van luchtkwaliteit verbetering en stankverdrijving.

Contact

Hermesweg 19 19
3741 GP
BAARN Nederland
0858771571
LinkedIn

Whitepapers

Links

Mediapartners