RTD Arnhem
Stand: 09.B030
RTD Arnhem - maakt meer mogelijk

Wij leveren hulpmiddelen en aanpassingen voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Voor hulpmiddelen op het gebied van communicatie, computeraanpassingen en omgevingsbesturing (domotica) bent u bij ons aan het juiste adres. Onze adviseurs geven persoonlijk advies en werken samen met alle specialisten en therapeuten in Nederland. Wij bieden totaaloplossingen, die maken dat onze cliënten in het dagelijks leven zelfstandiger kunnen functioneren.

Contact

Poort van Midden Gelderland Rood 19
6666 LS
Heteren Nederland
+31 26 3529292

Producten en diensten

- Dimo omgevingsbesturing
- Tellus i5 oogbesturing
- Tobii oogbesturing
- TM 5 Mini oogbesturing
- Mobi 3 
- Home Servant 2i omgevingsbesturing
- Di-Control, tablet, smartphone en computerbediening

Dimo Omgevingsbesturing

De Dimo behoort tot de nieuwste generatie omgevingsbesturing. De basis van deze omgevingsbesturing is een Apple of Android telefoon of tablet. De Dimo maakt het mogelijk om de meeste apparatuur in de woning te bedienen. Denk daarbij aan audio- en video apparatuur, openen en sluiten van deuren en gordijnen, bedienen zonwering, thermostaat, intercom, telefoon en verlichting. Afhankelijk van de mogelijkheden van de gebruiker wordt de omgevingsbesturing voor iedere gebruiker individueel ingericht. De Dimo is door middel van directe selectie (touch) en scannend te bedienen. De auditieve terugkoppeling zorgt ervoor dat de Dimo ook geschikt is wanneer de visus of cognitie van de gebruiker verminderd is.

Verkrijgbaar bij:
RTD Arnhem
Tel.: 026-3529292
Mail: info@rtdarnhem.nl
Website: www.rtdarnhem.nl

Tellus i5

Betrouwbaar design
Tellus i5 is de jongste telg in de Tellus familie. Het resultaat is een geslaagde combinatie tussen betrouwbaar gebruiksgemak en aantrekkelijk design. Dankzij de geïntegreerde oogsturing is Tellus i5 een alles-in-één oplossing voor gebruikers die op hun ogen vertrouwen om te communiceren, om met een computer te werken en om hun omgeving te besturen (zoals televisie aanzetten, deuren openen). 

Ontworpen voor taalontwikkeling

De Tellus i5 is uitgerust met een Intel i5 processor en Windows 10 besturingssysteem. Hierdoor kan je met verschillende softwareprogramma’s tegelijk aan de slag en haal je het meeste uit Mind Express. Zo draaien bijvoorbeeld Amego en Score vlekkeloos op de Tellus i5. Hierdoor kan je steeds de nieuwste oplossingen op vlak van taalontwikkeling gebruiken. 

Nieuwigheden
Tellus i5 integreert Tobii of Eyetech oogsturing in een gestroomlijnd en duurzaam geheel. Dit oogt niet alleen fraai maar is daardoor ook robuuster.  Je kan bovendien de Tellus i5 uit slaapstand halen met enkel gebruik van oogsturing.


Geïntegreerde telefoonmodule
De optionele telefoon module is ideaal om te sms’en of te bellen.   

Verkrijgbaar bij:

RTD Arnhem
Tel. 026-3529292
Mail info@RTDArnhem.nl
Website www.rtdarnhem.nl


Tobii Eyetracker GO (Tobii)

Bij oogsturing kijkt een speciale camera naar je ogen. Na een korte kalibratie ben je klaar om de Tellus 5, Tellus i5 of Mobi 3 met je ogen te bedienen. Het muispijltje volgt de beweging van je ogen. Kijk je naar een vakje, dan wordt de muiscursor meteen op het vakje geplaatst. Blijf je naar het vakje kijken, dan wordt het automatisch geselecteerd. Je kan er ook voor kiezen om het vakje te selecteren door even je ogen te sluiten.
Er zijn twee oogbesturingssystemen beschikbaar. De ervaring leert ons dat de keuze van de camera afhangt van de toepassing en van de gebruiker. De ene persoon zal goed kunnen werken met het ene systeem terwijl iemand anders de voorkeur zal geven aan het andere systeem. De keuze voor een oogbesturingssysteem kan los van de keuze voor de Tellus 5 of Mobi 3 gemaakt worden.Deze modulaire aanpak zit eveneens verwerkt in Mind Express 4 zodat je steeds met hetzelfde programma kan blijven werken. Mobi 3 en Tellus 5 kan je combineren met de Tobii Eyetracker GO (Tobii).

Oogsturing kan je zowel in Mind Express als in andere applicaties gebruiken.

Verkrijgbaar bij:
RTD Arnhem
Tel. 026-3529292
Mail info@RTDArnhem.nl
Website www.rtdarnhem.nl

TM5 mini Oogbesturing

Bij oogsturing kijkt een speciale camera naar je ogen. Na een korte kalibratie ben je klaar om de Tellus 5, Tellus i5 of Mobi 3 met je ogen te bedienen. Het muispijltje volgt de beweging van je ogen. Kijk je naar een vakje, dan wordt de muiscursor meteen op het vakje geplaatst. Blijf je naar het vakje kijken, dan wordt het automatisch geselecteerd. Je kan er ook voor kiezen om het vakje te selecteren door even je ogen te sluiten.
Er zijn twee oogbesturingssystemen beschikbaar. De ervaring leert ons dat de keuze van de camera afhangt van de toepassing en van de gebruiker. De ene persoon zal goed kunnen werken met het ene systeem terwijl iemand anders de voorkeur zal geven aan het andere systeem. De keuze voor een oogbesturingssysteem kan los van de keuze voor de Tellus 5 of Mobi 3 gemaakt worden. Deze modulaire aanpak zit eveneens verwerkt in Mind Express 4 zodat je steeds met hetzelfde programma kan blijven werken. Mobi 3 en Tellus 5 kan je combineren met de TM5 mini (EyeTech Digital Systems). 

Oogsturing kan je zowel in Mind Express als in andere applicaties gebruiken.

Verkrijgbaar bij:
RTD Arnhem
Tel.: 026-3529292
Mail: info@rtdarnhem.nl
Website: www.rtdarnhem.nl

Mobi 3

Het communicatiehulpmiddel dat functionaliteit en mobiliteit combineert
Standaard uitgerust met Mind Express 4 wordt de Mobi 3 een totaaloplossing. De gebruiker kan communiceren, via tekst en/of symbolen – rechtstreeks van persoon tot persoon, via internet en/of via telefoon.

Power en design
Een helder 12”-aanraakscherm zit strak ontworpen in een opvallend compact toestel. Je kunt een keuze maken tussen een capacitief of een resistief aanraakscherm. Een capacitief scherm is gevoeliger maar moet met de vinger bediend worden. Een resistief scherm kan zowel met de vinger als met de nagel bediend worden. Mobi 3 is voorzien van Windows 10. Net zoals bij een tablet gebruikt het toestel een Solid State (SSD) harde schijf. Hierdoor is het toestel snel in gebruik en stil, omdat er geen koelventilator nodig is. Verder zijn Wifi en Bluetooth standaard aanwezig.

Handige opties
Geïntegreerde Jabbla IR module 
Optioneel is de ingebouwde infrarood Jabbla IR module voor omgevingsbediening zet je bijvoorbeeld de televisie aan, bedien je de verlichting of open je de voordeur. 

GSM 
Optioneel kan je de Mobi uitrusten met een ingebouwde mobiele telefoon. Dankzij deze optie bel of sms je met de Mobi 3. 

Camera 
Het capacitieve toestel heeft een ingebouwde camera aan de voorkant. Deze camera bedien je via Mind Express 4. Foto’s nemen op vakantie, je avonturen delen met familie en vrienden? Het wordt makkelijker dan ooit met je Mobi 3. 

Verkrijgbaar bij:

RTD Arnhem
Tel.: 026-3529292
Mail: info@rtdarnhem.nl
Website: www.rtdarnhem.nl

Home Servant 2i

De Home servant 2i is een systeem waarbij gebruikt wordt gemaakt van een scherm aan de muur. Een vast ingebouwd systeem, waarmee vrijwel alle apparatuur in huis bediend kan worden. Op monitoren die bijvoorbeeld in de woon- en slaapkamer gemonteerd zijn, kan de gebruiker de verschillende functies uitvoeren. Één draadloze bedieningsschakelaar op de rolstoel of het bed is voldoende om met de HomeServant 2i te werken.

De Home Servant 2i  is de nieuwste generatie omgevingsbesturing waarbij een scherm aan de muur toegepast wordt. 

Voordelen
- Het aantal aan te sturen apparaten is onbeperkt. De gebruiker heeft nog slechts 1 afstandsbediening voor alle apparatuur. Deze wordt middels een scherm getoond en vanuit het bed of rolstoel, bijvoorbeeld met een knop, bediend.
- Bij personen met een progressief ziektebeeld is het systeem gedurende het gehele ziekteverloop inzetbaar, het is mogelijk om het systeem aan te passen aan de veranderde situatie van de cliënt. Een nieuwe voorziening aanschaffen is hierdoor niet meer nodig. 
- Het menu is individueel aan te passen en dus door iedereen te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld het menu aanpassen voor mensen met cognitieve problemen of voor mensen die als gevolg van hun beperking maar 1 knop of functie kunnen bedienen.
- Met de Home Servant 2i kun je eenvoudig een functie langer aanhouden. Dit is handig bij het regelen van het volume van de tv of het verstellen van het bed.
- De Home Servant 2i maakt gebruik van Macro's. Hierbij wordt het bijvoorbeeld mogelijk om automatisch de tv zacht te zetten wanneer er een zorgoproep gemaakt is. 

Noodscanning 
Een belangrijk voordeel van de Home Servant 2i is noodscanning. Middels de zender  in de woning  kunnen 16 noodfuncties aangestuurd worden wanneer de monitor(en) zijn uitgevallen. Dit vergroot de veiligheid en de bedrijfszekerheid van het systeem.

Verkrijgbaar bij:
RTD Arnhem
Tel.: 026-3529292
Mail: info@rtdarnhem.nl
Website: www.rtdarnhem.nl

Di-Control

Om volwaardig te kunnen participeren in de samenleving is het bedienen van een tablet , smartphone of computer heel basaal. Het zijn ideale apparaten om overal in huis in contact te staan met jouw netwerk en de activiteiten van vrienden te volgen. 
Als je handfunctie onvoldoende is kan dit voor problemen zorgen. Door het inzetten van de Di-Control wordt het bedienen van de tablet, smartphone of computer weer mogelijk gemaakt.

De Di-Control is een multifunctionele controller voor de tablet, smartphone of computer, zowel voor Android, Apple als Windows. Door het aansluiten van één of meerdere schakelaars of een (rolstoel) joystick, wordt het bedienen weer mogelijk gemaakt voor personen met zeer beperkte functionele mogelijkheden.De Di-Control kan dus gebruikt worden voor alle besturingssystemen en kan afhankelijk van het besturingssysteem ingesteld worden voor muisbediening of scanning.

Meerdere apparaten bedienen met één Di-Control
De Di-Control heeft de mogelijkheid om met twee apparaten te koppelen. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een smartphone en een tablet te bedienen of een smartphone en een computer.Welke apparaten er gekoppeld worden is de keuze van de gebruiker.Ook kan er per apparaat worden ingesteld welke bedieningsmethode wordt gebruikt, bijvoorbeeld scanning op de smartphone en muisbediening op de computer.

Verkrijgbaar bij:
RTD Arnhem
Tel.: 026-3529292
Mail: info@rtdarnhem.nl
Website: www.rtdarnhem.nl

Links

Mediapartners