ATO FORM B.V.
Stand: 09.D097

In januari 2018 is ATO FORM begonnen met een kantoor in Nederland om klanten nog beter van dienst te zijn.


ATO FORM streeft ernaar oplossingen te bedenken die het dagelijkse leven van de zorgvrager comfortabeler maken. Zelfredzaamheid en gemak zijn hierbij van cruciaal belang. Belangrijk hierbij is rekening te houden met de uitdagingen van de zorgverlener. Innovatieve producten moeten fysieke overbelasting voorkomen en de zorg makkelijker maken.

Contact

Wetterwille 2
8401 GB
Gorredijk Nederland
+31 6 55000353
LinkedIn

Whitepapers

Producten en diensten

De Raizer® is een mobiele hefstoel waarmee een gevallen zorgvrager die niet meer zelfstandig op kan staan, binnen een paar minuten overeind geholpen kan worden! 

De Raizer® is makkelijk te monteren, werkt op batterijen en kan met weinig fysieke inspanning door één persoon worden bediend. Een gevallen persoon die niet zonder hulp kan opstaan zal eenvoudig en comfortabel in een zittende of bijna staande positie worden gebracht waarbij het lichaam tijdens de transfer wordt ondersteund. De zorgvrager wordt waardig, veilig en binnen een paar minuten weer overeind geholpen.

De TurnAid is een elektrisch wentelsysteem die u helpt bij het draaien en verplaatsen in bed. Misschien heeft u pijn of moeite met het draaien in bed of heeft u last van fysieke klachten, druk- en/of schuifkrachten of zelfs wonden? Is wisselligging belangrijk om het herstel te versnellen of klachten te verlichten? Dan is de TurnAid een uitkomst. 

De TurnAid maakt verplaatsen en draaien in bed gemakkelijk. Het bestaat uit twee unieke kantelbare bedhekken, voorzien van een ingenieus rolsysteem met een wentellaken. Verzorgers en mantelzorgers kunnen u met de TurnAid gemakkelijk draaien en verschuiven in bed. Bediening is eenvoudig met de elektrische hand- of voetbediening. 

Met de TurnAid wordt voorkomen dat u wordt vastgepakt, opgetild of verschoven met de kans op pijn. Het is gemakkelijk te bedienen en past bijna op ieder hoog/laag bed. Ook het installeren van de TurnAid is simpel. Door een speciaal glijlaken tussen het wentellaken en de matras, wordt u met weinig weerstand gedraaid of verplaatst in bed.

De sta-tafel Vision® stelt u in staat actief deel te nemen aan uw omgeving, ter voorkoming van scoliose, contracturen, botontkalking en decubitus, verbetering van stofwisseling enz. Bovendien verbetert de Vision® de kwaliteit van leven. De Vision® heeft een lage instap wat het opstaan uit een rolstoel vereenvoudigt. De zorgvrager kan opstaan zonder enige inspanning. 

De Vision® heeft standaard in diepte, breedte, hoogte en hoek verstelbare comfortable kniesteunen. De hoogteverstelling is heel eenvoudig door gasveren, wat een duurdere elektrische hoogteverstelling overbodig maakt. Eenvoudiger staan met ondersteuning, zodat therapie beter helpt.

Eenvoudig in en uit bed Door het LIBERTY transferbed kan de zorgvrager zelfstandig van lig tot zit en van zit tot staan komen (en vice versa). De unieke sta-op hulp, waarbij het matras in de lengterichting onder het bed draait, werkt met zowel de memoryfunctie in de armleggers als met de afstandsbediening! 

Aangezien geen zorgvrager gelijk is, wordt de juiste transferhoogte en de ideale rughoek voor die persoon geprogrammeerd. Opstaan is nu veel gemakkelijker, mede omdat ook de voeten onder het bed kunnen worden geplaatst en beddengoed niet in de weg ligt. Weg met die vermoeiende transfers!

Veiliger en waardiger voor zorgvrager door onafhankelijk toiletgebruik. 

Liftolet Tilty werkt als een sta-op stoel. De zorgvrager wordt voorzichtig en soepel tot zitten of staan gebracht. De fysiologisch correcte beweging ondersteunt de zorgvrager bij het opstaan. Zodra de gebruiker wordt opgetild, kantelt de zitting 25 graden naar voren. Dit gaat heel eenvoudig met behulp van de handbediening. 

De Liftolet Tilty kan zonder gereedschap op alle standaard toiletten worden geïnstalleerd en vormt geen belemmering voor andere gebruikers. De hoogte van de wc-bril kan worden aangepast en bij een ongelijke vloer kunnen de poten via knoppen onderaan aangepast worden. De armleuningen kunnen omhoog worden geklapt.
Mediapartners