Nieuws
13 maart 2019

Rivas Zorggroep serveert ‘het Beste Menu van de Zorg’

Rivas Zorggroep is de winnaar van de kookwedstrijd het Beste Menu van de Zorg. Het driekoppige keukenteam zette woensdag tijdens een spannende 2,5 uur durende finale het beste driegangenmenu op tafel, zo besloot de jury unaniem. Dat menu bestond uit een heerlijke CeasaRivas Salade, Piccata Gorkum en Lemon Curd.

Extra bijzonder; Rivas Zorggroep won de wedstrijd vorig jaar ook al. In de nu negenjarige geschiedenis van de wedstrijd kwam het nooit eerder voor dat een deelnemer de prijs twee keer achter elkaar in de wacht sleepte. De drie koks van Rivas, Niels Bron, Niels Zillig en Robin Schaap, wisten dat hun menu goed in elkaar zat. “Maar we wisten vooraf ook dat de concurrentie heel erg goed was. Dus deze prijs nog een keer in de wacht slepen, hadden wij niet verwacht”, aldus Niels Bron.

Pierre Wind

De door Distrivers georganiseerde wedstrijd werd woensdag gepresenteerd door de Haagse tv-kok Pierre Wind tijdens Zorgtotaal in de Jaarbeurs in Utrecht. Rivas Zorggroep won naast de titel ook een geldprijs van € 5000,- Tijdens de wedstrijd werd ook de Gouden Dessertlepel uitgereikt, voor het beste dessert in de zorg. Het Flevoziekenhuis wist met een ‘appelbietjes taart met sinaasappelvenkelroom’ deze prijs in de wacht te slepen. Het Flevoziekenhuis werd tevens tweede in de competitie rondom het Beste Menu van de Zorg. Debutant Woonzorg Flevoland werd derde.

Iedere zorginstelling in Nederland mocht meedoen aan de competitie. Wat er op het menu stond, was volledig door hen te bepalen. Voorwaarden waren dat het menu binnen het budget van € 4,- moest blijven en dat 10 mensen er van konden eten. Van iedere gang moesten vervolgens drie verschillende gerechten worden gemaakt; een regulier gerecht, een zonder toegevoegd zout en een in afwijkende consistentie. Het was vervolgens aan de jury, bestaande uit SVH Meesterkok Sjaak Jobske, Jacqueline Huisman-van Berkel en Jaap de Graaf, om de gerechten te beoordelen.

Distrivers

Distrivers organiseert de kookwedstrijd ieder jaar. Hiermee willen ze laten zien dat het haalbaar is om met een beperkt budget dagelijks een kwalitatieve maaltijd op tafel te zetten. “We willen zorginstellingen stimuleren om creatief te zijn met ingrediënten en elke dag een verantwoorde en gezonde, maar vooral ook lekkere maaltijd te serveren aan haar cliënt”, aldus Distrivers. Het Beste Menu van de Zorg is een initiatief van Distrivers en wordt mede mogelijk gemaakt door Campina en Bonduelle.

Eten en drinken in de zorg is een van de thema's tijdens de vakbeurs Zorgtotaal. De beurs is nog tot en met donderdag 14 maart te bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. 

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners