Nieuws
19 juli 2019

Groene Hart Ziekenhuis vervangt 24 epd’s door Nexus

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda gaat op termijn alle 24 losse epd’s vervangen door één nieuw epd van Nexus. Het ziekenhuis en de softwareleverancier Nexus Nederland hebben 18 juli 2019 een contract getekend. De implementatie vindt stapsgewijs plaats en moet in 2021 zijn afgerond.

De leverancier meldt in een persbericht dat in de eerste fase alle 24 huidige losse epd’s vervangen worden door één gestandaardiseerd en multidisciplinair Nexus-epd. Dat is inclusief het patiënt data management systeem (pdms) voor de afdeling Intensive Care (IC) en de Spoedeisende Hulp (SEH). In de volgende fases richten de vernieuwingen zich op het gehele Operatie Kamer-complex (OK) en het medicatieproces. In 2021 moet het hele traject afgerond zijn.

Volgens het ziekenhuis past de keuze voor het nieuwe epd bij de ambitie om een virtueel netwerkziekenhuis op te bouwen waarin het open systeem en de mogelijkheden tot verdere samenwerking in de keten allerlei voordelen moeten opleveren voor patiënten, zorgverleners en het ziekenhuis.

Marlies Telgenkamp, lid van de Raad van Bestuur van het GHZ: ‘De rode draad in ons Strategisch Plan is dat het GHZ de zorg nog slimmer wil organiseren om te kunnen voorzien in de veranderende zorgvraag. Digitale netwerkzorg is hierbij cruciaal. Met de keuze voor één samenhangend en innovatief ict-systeem van Nexus kunnen we deze slag maken.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners