Nieuws
10 april 2020

Apple en Google vormen één front tegen corona

Apple en Google slaan de handen ineen in de strijd tegen het coronavirus. Ze komen tegemoet aan de wensen van de softwareontwikkelaars om in hun besturingssystemen minder belemmeringen op te werpen.

Beide rivalen hebben de historische stap gemaakt om samen een uitgebreide oplossing te lanceren die het traceren van besmette mensen mogelijk maakt.  

In mei komen Apple en Google met api’s die de interoperabiliteit tussen Android en iOS smartphones regelen. Ook worden hun besturingssystemen beter geschikt gemaakt voor ‘contact tracing’.  

Hierdoor wordt ruim baan gegeven aan corona-opsporings-apps van gezondheidsautoriteiten zoals bijvoorbeeld het RIVM. Deze officiële apps zullen in de app stores van Apple en Google beschikbaar komen. Beide ondernemingen zeggen de privacy hoog in het vaandel te houden.  

Vanwege de haast die de bestrijding van het virus vereist, bestaat het voornemen deze oplossing in twee stappen te doen. Na het vrijgeven van de api’s aan app-bouwers werken Apple en Google de komende maanden aan een breder, op Bluetooth gebaseerd platform voor ‘contact tracing’. De functionaliteit hiervoor wordt ingebouwd in de onderliggende platforms.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners