Nieuws
16 april 2020

Appathon moet beste corona-apps opleveren

Een massale appathon moet helpen om de werking van de beste corona-apps te testen en te verbeteren. Aanstaande zaterdag en zondag organiseert ‘coronaminister’ Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) hiertoe een groots opgezet digitaal evenement. Iedereen kan dan naar hartenlust op de apps ‘schieten’.

Organisaties, onafhankelijke experts en belangstellenden kunnen meekijken en adviseren. Mede op basis van het expertadvies en het advies van het publiek zal het kabinet volgende week knopen doorhakken.  

App-ontwikkelaars hebben pijlsnel gereageerd op De Jonge’s oproep van afgelopen zaterdag om apps in te leveren. Anders dan aan mondkapjes en tests is er geen gebrek aan ‘traceer-apps’ en contact-apps’. Meer dan 750 voorstellen zijn afgelopen dinsdag bij het ministerie van Volksgezondheid ingediend. Om uit dit overweldigende aantal de beste vijf apps te selecteren, is een grote groep bedrijven, virus-experts en it-, privacy- en veiligheidsdeskundigen opgetrommeld. Deze moeten donderdag en vrijdag De Jonge en zijn ambtenaren bijstaan bij het maken van een keuze. Bij de beoordeling van de voorstellen staat de privacy centraal, benadrukt de bewindsman.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners