Nieuws
22 april 2020

Ministerie gaat zelf corona-app bouwen

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) trekt de bouw van een corona-app geheel naar zich toe. Hoewel de overheid in het verleden weinig succesvol was met eigen ict-toepassingen, meent VWS deze klus beter te kunnen klaren dan commerciële app-bouwers.

Wel wil het ministerie uit de teams die afgelopen weekeinde aan de appathon deelnamen, de beste ontwikkelaars halen om een 'dream team' samen te stellen. Zoals de chief information officer (cio) van VWS, Ron Roozendaal, dinsdag al tijdens een technische hoorzitting in de Tweede Kamer aankondigde, gaat het ministerie ‘de juiste mensen samenbrengen om te komen tot goede, opensourcesoftware.' Capgemini, deelnemende partij aan de appathon, heeft al laten weten hiervoor open te staan als dat nodig is om Nederland verder te helpen. 

Geen van de 176 apps die tot nog toe bij het ministerie zijn ingediend, voldoet aan de wensen. Ook de zeven apps die afgelopen zaterdag en zondag publiekelijk tegen het licht werden gehouden, zijn afgevallen. De Jonge wijst in dit verband op de negatieve conclusies van KPMG, de Landsadvocaat, het college van de Rechten van de Mens en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).  

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners