Nieuws
07 mei 2020

Nood breekt ijzer voor BTG en Spie

Als de nood aan de man komt, schakelt ict-branchevereniging BTG een tandje bij. Dan wordt de achterban geraadpleegd en de krachten gebundeld om te komen tot praktische oplossingen voor acute problemen. Zo ook tijdens deze coronacrisis. Een samenwerkingsverband, onder aanvoering van technisch dienstverlener en BTG-lid Spie, schoot ziekenhuizen en andere (zorg)instellingen te hulp met het aanbod een compleet ingerichte noodopvang neer te zetten.

Bij de BTG (Branchevereniging Telecommunicatie Grootgebruikers) zijn zo'n tweehonderd leveranciers en gebruikers, waaronder alle ministeries en aantal grote ziekenhuizen, lid. De vereniging brengt vraag en aanbod op ict/telecom-vlak bij elkaar, vertelt Petra Claessen, algemeen directeur van de BTG in een video-interview. 'Dat kan gaan om technologische ontwikkelingen als smart cities en 5G. Maar ook om vraagstukken die wij vanuit onze corporate social responsibility met onze leden willen oplossen. Wij hebben daarvoor de mensen, middelen en contacten.'

In dat kader kreeg Claessen vanuit de BTG-expertgroep Smart Cities afgelopen maart de vraag of er gezamenlijke hulp was te bieden in de huidige Covid-19-crisis. Vanwege het op dat moment dreigende tekort aan bedden op intensive cares (ic's) ontsproot na overleg het idee om noodhospitalen te bouwen. Daarbij gaat het niet alleen om huisvesting maar ook om de technische inrichting ervan en het regelen van connectiviteit.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners