Nieuws
07 mei 2020

Zorgsector wil nog meer it outsourcen

De trend in de zorgsector om it te outsourcen zet door. Driekwart van de zorgorganisaties geeft aan in de toekomst meer it te willen uitbesteden. De groei zit voor een belangrijk deel in software-as-a-service (saas) en andere clouddiensten. DIt blijkt uit onderzoek an adviesbureau Quint Wellington Redwood.

Dat blijkt uit het 4e Marktonderzoek Cloud en IT-Outsourcing in de Zorg, dat Quint (advies en opleiding) recent uitvoerde onder tientallen zorgorganisaties. Daaruit blijkt volgens het adviesbureau dat de tevredenheid over de behaalde kwaliteit van dienstverlening over het algemeen hoog is. Maar dat de doelen voor kosten en innovatie niet altijd worden gehaald.

De zorg digitaliseert in rap tempo, zo blijkt uit het onderzoek. Vrijwel alle zorgorganisaties (94 procent) hebben inmiddels hun it geheel of deels uitbesteed. Het besef groeit dat zonder kwalitatief hoogstaande it de uitdagingen binnen de sector onmogelijk zijn aan te pakken. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat een betere kwaliteit van de dienstverlening (75 procent) en de toegang tot schaarse bronnen (70 procent) de voornaamste drijfveren zijn om de it uit te besteden.

Van de ondervraagde organisaties geeft ruim tweederde aan dat de opgestelde outsourcing-doelstellingen in het afgelopen jaar zijn behaald. Bij meer dan 90 procent ging dat om het toegang krijgen tot goede resources. Nog eens 80 procent van de organisaties kon door de outsourcing de dienstverlening verbeteren en kreeg een beter inzicht in de kosten voor it.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners