Nieuws
25 mei 2020

Wolters Kluwer stapt uit Logical Images

Data- en softwarehuis Wolters Kluwer heeft zijn minderheidsbelang in Logical Images voor 11,6 miljoen dollar verkocht aan het bedrijf zelf. De Amerikaanse onderneming levert digital imaging-oplossingen voor de zorg die inzetbaar zijn bij diagnoses, medische educatie en patiëntenvoorlichting.

Het bekendste product van Logical Images is VisualDx, een imagingsysteem dat ziekenhuizen en zorginstellingen gebruiken om met beeldanalyses diagnoses te ondersteunen. Voor consumenten is er de mobiele app Aysa waarmee foto's van huidaandoeningen zijn te analyseren. Het bedrijf is in 1999 opgericht en houdt kantoor in Rochester (in de staat New York), een hub voor imaging en computerinnovaties op medisch vlak.

Wolters Kluwer stapte in 2008 in bij Logical Images, maar besloot na twaalf jaar het minderheidsbelang weer te verkopen. Opmerkelijk, omdat de gezondheidszorg een van de kernmarkten is van het ict-huis uit Alphen aan den Rijn.

Navraag bij het bedrijf levert de volgende verklaring op: 'De samenwerking zal ook voortduren, maar we hebben vastgesteld dat we dit in dit geval en op dit moment beter kunnen voortzetten zonder een belang in het bedrijf te hebben.'

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners