Nieuws
03 juni 2020

Dankzij tech weer op weg (naar kantoor)

Apps om een bureau of vergaderlocatie te reserveren, een tool om de lichaamstemperatuur te meten, een anderhalvemeterafstandsalarm, uv-c-licht om mobiele apparatuur te reinigen, een qr-code om te weten of een kantooromgeving schoon is en een stoplichtzuil. Talloze technische hulpmiddelen verschijnen op de markt om medewerkers veilig te kunnen laten terugkeren naar hun werkplek. Een greep uit recente aankondigingen.

Nu de coronamaatregelen worden versoepeld, keren werknemers terug naar hun werkplek. Maar wel met de nodige aanpassingen, zoals desinfectiemiddelen, aangepaste werkroosters, scheidingswanden bij bureaublokken, eenrichtingsverkeer-looproutes voor personeel, op de vloer getekende afstandscirkels en  een anderhalvemeterafstandsprotocol ('niet met meer dan twee man in lift').

Toch zijn er meer dingen waar werkgevers over na moet denken, bijvoorbeeld dat niet iedereen tegelijkertijd op dezelfde afdeling kan en wil werken. Het 'nieuwe normaal' vraagt om een doordachte aanpak en betrouwbare hulpmiddelen voor het effectief en verantwoord heropstarten van het kantoorleven en bedrijfsactiviteiten in de anderhalvemetersamenleving. Dat levert een stortvloed aan tools op, al dan niet gratis beschikbaar gesteld door techleveranciers. Een dozijn voorbeelden.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners