Nieuws
18 september 2020

TNO laat gezondheids-apps veilig met elkaar praten

Een consortium onder leiding van TNO werkt aan een privacy-bestendige oplossing voor het samenbrengen van persoonlijke gezondheidsgegevens vanuit bijvoorbeeld apps en wearables. Het gaat om technologie, standaarden en afspraken om geïsoleerd opgeslagen data gecontroleerd te ontsluiten en uit te wisselen.

Connect2healthconsumer heet het consortium dat TNO, Performation, MRDM, Skaly en Digi.me gisteren aankondigden. De partijen werken samen aan een manier om gezondheidsgegevens uit verschillende apparaten zodanig toegankelijk te maken en te combineren dat privacy is gewaarborgd en de persoon in kwestie maximale controle over zijn of haar gegevens heeft.

Dergelijke gegevens zijn versnipperd opgeslagen, bijvoorbeeld op telefoons, in de cloud van wearable-fabrikanten en in medische dossiers. Volgens TNO zijn er in Nederland per persoon gemiddeld 43 dossiers met medische data. Versnippering en gebrek aan controle maakt het lastig om toegang te krijgen tot alle gegevens en er het maximale uit te halen, aldus de samenwerkingspartners.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners