Seminar
do 14 maart | 10:00 - 10:45
Theater 15

Betere zorg door beter kosteninzicht.

Betere zorg door beter kosteninzicht
De zin en onzin van een spendanalyse.

Inkoop raakt de hele organisatie, van boardroom tot werkvloer. U wilt monitoren of uw strategische beslissingen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. En u wilt weten of er meer geld naar de zorg kan. Dit verkrijgt u door beter kosteninzicht. Met een spendanalyse of een uitgavenrapportage.

In een presentatie met korte workshop nemen we u mee in de wereld van beter kosteninzicht. U weet op elk moment bij wie, voor hoeveel, wanneer en hoe u inkoopt. Geaggregeerd of in detail. Om de juiste strategie neer te zetten is de juiste stuur- en beslisinformatie onontbeerlijk. Daarom is gedegen spend management belangrijk.

Wij vroegen onze klanten in de zorg waarom ze eigenlijk een spendanalyse uitvoeren. Niet het hoe, maar het waarom. Bent u ook benieuwd naar hun strategie en intenties?

En dan de inhoud: waar bestaat een goede spendanalyse uit? Tijdens onze presentatie gaan we dieper in op:
* Wie: een leveranciersanalyse bij wie u het geld uitgeeft
* Wat: wat koopt uw bedrijf en van wie: een gedegen categorieanalyse
* Hoe: hoe is de verdeling binnen de bedrijfsonderdelen
* Risico's: de risico's waar u aan blootgesteld bent

Van data naar overzicht, van overzicht naar inzicht en van inzicht naar alignment. Daarna definiëren we directe acties uit de inzichten. Bijvoorbeeld door de behoefte te reduceren, of...
Spreker
Merel Plante
Managing Partner bij Grippr
De inkoop- en contractmanagementwereld kent weinig geheimen meer voor Merel Plante. Merel is namelijk al ruim vijftien jaar werkzaam binnen dit werkveld. Eerder als procurement consultant, later via haar eigen inkoopadviesbureau. Inmiddels is Merel managing partner bij Grippr. Inkoop slimmer en beter, dat is Merels passie.
Exposant
Inkopers-Cafe BV
Mediapartners