Seminar
do 14 maart | 11:45 - 12:15
Theater 15

Dolf's kamer - het veranderde leven van een cliënt met een verstandelijke beperking

Bijna 25 jaar lang woonde Dolf in een zeer kale, prikkelarme kamer, wat onder andere tot grote agressie leidde. Dolf heeft een ernstige verstandelijke beperking en vormt daardoor vaak een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving. Dit project maakt duidelijk hoe een goed ontworpen ruimte gebaseerd op intensieve uitwisseling tussen zorg en architect, zorgvuldig waargenomen gedrag en de juiste interpretatie het leven van mensen kan veranderen. Niet alleen dat van de cliënten, maar ook dat van degenen die voor hen zorgen.
Spreker
Andrea Möhn & Linda van Beest
architect-directeur bij AM_A Andrea Möhn Architects & Regiomanager Kind en Jeugd bij Ipse de Bruggen
Architect Andrea Möhn ontwerpt sinds 1998 binnen AM_A Andrea Möhn Architects (voorheen Möhn + Bouman) in nauwe samenwerking met de gebruikers gebouwen in de zorg. Voor haar is 'a personalized and humanized' architectuur de sleutel tot een leefomgeving waarin iedereen zich geborgen voelt en wat mede resulteert in besparingen op de zorgkosten.

Na haar BA in Jeugdwelzijnswerk werd Linda van Beest bij Ipse de Bruggen, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, als manager verantwoordelijk voor verschillende locaties. Haar interesse ligt vooral in de zorg voor cliënten met zeer ernstige gedragsproblemen.
Mediapartners