Verpleegkundigen Theater

verpleegkundigen-600-x-400.jpgVerpleegkundige Theater op Zorgtotaal 2019 

Theater 13 is dit jaar de place-to-be voor verpleegkundigen, verzorgers en geïnteresseerden in verpleging. We bieden hier in samenwerking met
Verpleegkundigecongressen.nl een speciaal programma gericht op verpleging & verzorging.

 

Een greep uit de sessies die er plaatsvinden:

Dilemma's in de wijkverpleging

Petra Harmsen is wijkverpleegkundige en projectleider bij Sensire. Ze is jong en heeft een grote passie voor ontwikkelingen in de zorg. Kritisch, out-of-the-box, visie denker, maar bovenal enorm leergierig.

De wijkzorg wordt steeds complexer. Niet alleen de populatie neemt in diversiteit en complexiteit toe, maar ook het aantal disciplines waarmee je te maken krijgt stijgt, wachtlijsten voor woon/zorg vormen zijn lang, sociale omgeving van cliënten laat soms te wensen over en organisaties zijn volop in ontwikkeling. In de wijkverpleging hebben we oneindig veel te maken met dilemma's wat ons dagelijks voor moeilijke keuzes doet stellen. Maar hoe gaan we hiermee om? In deze interactieve sessie gaan we diverse praktijkvoorbeelden behandelen van de dagelijkse dilemma's waar je mee te maken krijgt in de wijk. Dit levert soms verhitte gespreksvoering op maar zal uiteindelijk handvatten geven om mee te nemen in je eigen werkzaamheden. Het aandragen van dilemma's kan via info@petraharmsen.nl. Wie weet bespreken we dan jouw ingebrachte voorbeeld!

Schrijf u in voor 'Dilemma's in de wijkverpleging'

 

Leiderschap voor verpleegkundigen en verzorgenden

Dieke Feliksdal, beleidmederwerker bij NU’91 deelt dagelijks haar visie op Leiderschap voor verpleegkundigen en verzorgenden. Zij werkt aan een toekomst voor krachtige, zichtbare en invloedrijke professionals in de gezondheidszorg!

Leiderschap is 'hot'. Maar wat is leiderschap nu eigenlijk? En is leiderschap wel iets voor iedereen? In deze sessie gaan we het hier met elkaar over hebben. Daarnaast krijg je inzicht in hoe je aan de slag kunt met leiderschap. En hoe het van betekenis kan zijn binnen jouw veranderende beroep in een veranderende wereld.

Schrijf u in voor de sessie 'Leiderschap voor verpleegkundigen en verzorgenden'

 

Zelforganisatie en teambuilding

Bert Visser is directeur en trainer bij OASE & Parnters en heeft als verpleegkundige en opleider in verschillende velden van de gezondheidszorg gewerkt. Hij heeft zich verdiept in samenwerkingsvraagstukken en groepscommunicatie en brengt teams tot effectiever en efficiënter presteren.

Veranderingen in een organisatie kun je slecht in je eentje en zeker niet van "bovenaf" realiseren. Je zal draagvlak moeten creëren en dat krijg je alleen door open te communiceren en samen te werken. Bert Visser, directeur, cursusleider en trainer bij OASE & Partners valt het op dat medewerkers van de werkvloer onvoldoende worden gehoord. Management en organisaties maken onvoldoende gebruik maken van de talenten en kwaliteiten die bij teamleden aanwezig zijn. Door een veranderende rol van managers in het werkproces en zelforganisatie in teams kunnen betere resultaten bereikt worden. Team- en ondernemingsprestaties worden sterk verbeterd door een goede onderlinge afstemming van kwaliteiten en vaardigheden binnen teams.

Schrijf u in voor de sessie 'Zelforganisatie en teambuilding'

 

Benieuwd naar het programma in het Verpleegkundigen Theater? Kijk dan hier voor het totale overzicht.

Mediapartners