Whitepaper samenvatting

Professionele rol verpleegkundigen en verzorgenden: pijler van Waardigheid en trots

Professionele rol verpleegkundigen en verzorgenden: pijler van Waardigheid en trots

Liefdevolle zorg voor onze ouderen geeft precies aan waar goede zorg voor ouderen in het verpleeghuis om draait. Het gaat om zorg die aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de cliënt, met warme betrokkenheid van familie en naasten. 'De rol van de verpleegkundigen en verzorgenden hierbij is heel belangrijk, want zij zijn degenen die het dichtst bij de cliënt staan.

De vijf pijlers die besproken zullen worden:

 • De noodzakelijke verandering
  Voor alle partijen die betrokken zijn bij de ouderenzorg duidelijk dat er iets structureels moest veranderen. Waardigheid en trots is erop gericht die verandering te bewerkstelligen.
 • Professionals de ruimte geven
  Invulling van die pijler ""ruimte voor professionals"" houdt voor verpleegkundigen en verzorgenden in dat hun werk minder hiërarchisch wordt, dat zij meer ruimte krijgen om uit te gaan van de mogelijkheden van die cliënt en om die samen in te vullen. 
 • Waardevolle projectvoorstellen
  In het kader van het programma Waardigheid en trots heeft Vilans met beide groepen te maken: de verpleeghuizen die een urgent kwaliteitsprobleem hebben en de parels die als voorbeeld kunnen dienen voor collega-instellingen.
 • Mooie voorbeelden
  Veel mooie voorbeelden van organisaties waar verpleegkundigen en verzorgenden de ruimte krijgen én nemen om verbetering tot stand te brengen.
 • Tijd gunnen en leren van elkaar
  Echt samenwerken met de cliënt
Wanneer je dit whitepaper downloadt ga je ermee akkoord dat je door de leverancier benaderd kan worden.
FacebookTwitterLinkedinMailPrint
Door: Jaarbeurs
Kenmerken:
Publicatie datum: 21-03-2017
Bestandstype: pdf
Document: Presentatie
Taal: NL
Gepubliceerd door: Hannie Treffers - Vilans

Lees ook

Mediapartners